Crveni krst nastavlja sa akcijama

05. decembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, udruženje

Proteklih nedelju dana Crveni krst Srbobran realizovao je čak 4 akcije koje su svojim delovanjem imale u fokusu različite grupe naših građana, od pružanja korisnih zdravstvenih informacija na javnom mestu, preko edukacije za srednjoškolce, do poslednje dve koje se tiču podele pomoći ekonomski ugroženima i dobrovoljnog davanja krvi.

Prve dve pomenute akcije već smo obradili u jednoj vesti, koju možete pronaći ovde, tako da sad pažnju usmeravamo na dve skorije održane. U sredu, 4. decembra, ispred magacina Crvenog krsta u Jovinoj ulici, podeljeni su paketi koji su u Srbobran upućeni iz pokrajinskih Robnih rezervi. Socijalno ugroženi građani dobili su pakete sa hranom, džak od 10 kilograma brašna i higijenski paket. Centar za socijalni rad naše opštine dostavio je spisak sa 300 imena osoba koje imaju pravo na pomoć.

Poslednja akcija u nizu održana je danas u sali Malog pozorišta, a reč je o dobrovoljnom davanju krvi koje tradicionalno organizuju Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i srbobranski Crveni krst. Odziv građana na ovu akciju je uvek dobar, a pored 4 redovne godišnje organizuju se i dve vanredne akcije, kako bi i oni koji su iz nekog razloga propustili da daju krv, a to žele, mogli da učine ovaj humani čin.

“Današnja akcija je protekla jako dobro. Svakako je za pohvalu to što se davaoci u Srbobranu konstantno odazivaju u velikom broju. To je bio slučaj u svim akcijama održanim u poslednje dve godine. Danas se 95 ljudi dobrovoljno javilo da donira krv, 79 njih je ispunjavalo uslove i uzeta im je krv, a važno je reći i da smo imali 4 nova davaoca koji su to učinili po prvi put. To je značajan broj i za svaku pohvalu je.  Zadovoljni smo sa akcijom, organizacijom, i nemamo nikakvih zamerki, što je u Srbobranu uvek slučaj. Ovo je poslednja akcija davanja krvi u ovoj godini, i nadamo se da ćemo u narednoj imati jednako dobar odziv davalaca”, rekao je u ime Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, dr Miroslav Petković, dežurni lekar na akciji održanoj u Srbobranu.

Facebook Komentari