Fudbalska sezona završena uspešno

26. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Završeno je i poslednje, 15. kolo, u jesenjem delu fudbalskog prvenstva PFL Subotica, u kom nastupaju fk “Srbobran” i fk”Napredak” iz Nadalja. Nadaljčani su u subotu upisali 3 boda zbog nedolaska ekipe iz Novog Žednika, dok su Srbobranci dan kasnije remijem potvrdili drugo mesto na tabeli, protiv tima fk”Đurđin”. Sa tog meča donosimo izveštaj.

Poslednji nastup u 2019. godini “Srbobran” je odigrao u mesti Đurđin pred stotinak gledalaca, protiv tamošnje ekipe koja zauzima 7. mesto u ligi. Prvo poluvreme odigrano je bez golova, tek u 60. minutu domaća ekipa postiže gol, strelac je bio Bilbija. Nakon isteka regularnih 90 minuta činilo se da će Srbobranci sezonu završiti porazom, ali to nije dozvolio Jovanović R. koji u sudijskoj nadoknadi, koja je bila 3 minuta, pogađa mrežu Đurđinčana i postavlja konačan rezultat utakmice 1:1.

Glavni sudija, Berenji Ljubisa iz Subotice, morao je da upiše i par imena u svoj karton, ovoga puta samo žuti. Dobilo ih je čak 8 igrača; za “Đurđin”: Majlat, Bilbija A., Bilbija I. i Šomođi, a Srbobranci koji su dobili kartone su: Radojković, Ogrizović, Kenji i Vidaković. Za domaći tim nastupili su: Sarić, Horvatski, Bilbija, Majlat, Polovina, Stantić T./Mihailović od 75. minuta, Matković, Balać, Stantić N., Abadžić./Šomođi od 87. minuta, Jeknić/Bilbija I. od 58. minuta. Tim iz Srbobrana činili su: Babin, Petrović, Kenji, Kurjački/Milosavljević od 85. minuta, Vidaković, Ogrizović, Pejović, Jovanović, Radojković, Tešanović N. i Grujić.

“Poslednje kolo naša ekipa odigrala je u Đurđinu bez pobednika i ovim bodom zadržala je drugu poziciju na tabeli, sa 27 osvojenih bodova koliko imaju i ‘Obilić’ iz Zmajeva i ‘Panonija’ iz istoimenog naselja. Fudbalski klub ‘Srbobran’ u ovoj polusezoni nastupao je sa mladim igračima, većinom iz Srbobrana. Najbolji strelac lige kao i ekipe Srbobrana je Jovanović Radojica, sa postignutih 20 golova u 13 utakmica. Sada sledi zaslužena pauza za igrače, dok za stručni štab neće biti puno pauze. U toku ove pauze iskoristiće se prilika da se renoviraju klubske prostorije”, najavljeno je sa stadiona u Šumici.

Facebook Komentari