Koš razlika dvocifrena i u šestoj pobedi

18. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Nepobedivost košarkaša omladinskog kluba “Srbobran” potvrđena je juče u Kikindi, gde je tamošnji Veliki klub pregažen od strane “Zelene čete” iz srca Bačke, rezultatom 72:83 (41:49).

Po tvrdnjama trenera Jovice Andrića, ova utakmica kvalitetom nikako nije bila za ovaj rang takmičenja, mesto joj je sigurno u višim ligama, jer je prikazana igra momaka sa obe strane bila umetnost na parketu. Tokom skoro svih 40 minuta igre “Srbobran” je imao neupitno vođstvo, koje je najčešće bilo na visini od 15 poena, jedini momenat kad se osetio jači otpor domaće ekipe bilo je samo finale večeri. U poslednjih 5 minuta meča Kikinđani pružaju svoj maksimum u nadi da mogu da okrenu rezultat i možda slave protiv neporaženih Srbobranaca. To im neuspeva, sustižu goste na 1 poen zaostatka i tu staju. Nakon tajm auta Srbobranci se vraćaju mini serijom 8:0, Kikinđani je prekidaju pogođenim slobodnim bacanjem, ali naši mamoci uzvraćaju istom merom i zatim pogađaju dodatni koš kojim završavaju utakmicu.

Najkorisniji kao i do sad bio je Jovan Antić sa 32 poena, od čega čak 8 neverovatnih trojki, od toga 6 u prvom poluvremenu. Dule Samardžić opet je bio drugi najkorisniji sa 29 postignutih poena i jednom trojkom, a naš plej Nikola Babić Baki postigao je 12 poena. Nemanja Trninić pomogao je timu sa 10 poena, čak 6 u završnoj mini seriji od 8:0 na kraju meča, on je taj koji je doneo prevagu i 6. pobedu svom timu u isto toliko utakmica. Dodatno treba pohvaliti kapitena Radovana Babića Raleta koji je u odbrani bio najagresivniji i bacao se za svaku loptu, a timu oslabljenom povredama i ovoga puta pomogao je iskusni Slobodan Subić.

“Treba napomenuti da ni na ovu utakmicu naša ekipa nije otišla kompletna, ali takođe i pohvaliti naše momke koji, iako ne igraju, sa klupe su snažno bodrili tim, pružali sjajnu podršku u velikoj pobedi. Mnogo hvala i našoj publici koja je došla u Kikindu da bodri naše momke”, istakao je trener Andrić, očigledno zadovoljan uspehom ostvarenim u Kikindi.

Naredni košarkaški ispit, u pravom smislu te reči, održaće se u petak sa početkom od 19:30h. Tad u Srbobran dolazi jedina, uz okk “Srbobran”, neporažena ekipa u ligi, kk”Dunav” iz Apatina koju predvodi prekaljeni Predrag Šuput. Nekadašnji igrač kk “Partizan” u subotu je vodio svoj tim do pobede protiv prvog favorita lige, ekipe “Džoker” iz Sombora, rezultatom 83:79. Iz našeg kluba poručuju, svim poštovaocima igre pod obručima, da im je potrebna snažna podrška u vidu buke sa tribina, kako bi se i ova najveća prepreka u dosadašnjem delu sezone preskočila. Zajedno do pobede. Vidimo se u petak.

Facebook Komentari