Derbi začelja tabele pripao Beograđankama

03. novembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Sinoć su košarkašice žkk “Srbobran” na domaćem terenu odigrale 5. kolo Druge lige Srbije, protiv Beograđanki iz kkž “Radnički”, od kojih su pretrpele do sad najubedljiviji poraz, rezultat je bio 47:73 za gošće.

Očekivanja u srbobranskoj ekipi pred ovaj meč bila su velika, mogla je to da bude prva pobeda u ovoj sezoni, pobeda koja je trebala da desetkovanom timu pruži motiva za nastavak takmičenja. Baš taj nedostatak ključnih igračica učinio je da se upiše i 5. poraz u saldo Srbobranki. Posle povrede Tamare Ivkov, klupa je dodatno skraćena povredom Maje Stajkovski, zbog čega su sve izmene pale na devojčice iz kadetske ekipe.

Posle loše otvorene utakmice i minusa od 10 koševa na semaforu, domaće “Belle” uspele su da se konsoliduju i sustignu prednost Beograđanki, pa čak u jednom delu meča i da preuzmu vođstvo. Tokom treće četvrtine došlo je do zamora kod devojaka koje jedva da su izlazile iz igre, što su gošće iskoristile i ponovo povele. a u poslednjoj deonici se i značajnije odlepile. To se više nije moglo stići. Rezultat se po četvrtinama kretao: 12:20, 17 : 8, 13:21 i 5:24. Mirjana Đokić je postigla 12 poena uz jednu trojku, po 10 poena postigle su Mirjana Zorić i Nataša Božić koja je postigla 2 trojke. Nedostatk pogodaka van linije 6,75 vidno je falio na ovoj utakmici. Srbobranke su poznate po šutu s polja, pogotovo kad se igra zonska odbrana, ali ovoga puta lopta nije htela u obruč, Sanja Dunđerski je pokušavala čak 10 puta bez uspeha, što je i bukvalno neverovatno, jer ova devojka je na prethodnoj utakmici u Srbobranu postigla čak 4 trojke.

Vidno nezadovoljan učinkom svog tima, ali i situacijom sa izostancima bitnih igračica, trener domaćih Slobodan Subić, dao je kraću izjavu za naš portal. “Derbi začelja tabele je ličio na derbi samo u prvom poluvremenu, a po kvalitetu prikazane košarke definitivno začelju i pripada. Očekivao sam da ćemo odigrati mnogo bolje, s obzirom da smo u prethodna 4 meča izgubili sa tek par poena razlike od mnogo boljih ekipa. Danas nismo uspeli da pronađemo odgovarajući ritam, mislim da smo podbacili u svim zadacima koje smo pre utakmice podelili i koje smo imali dogovor da ćemo obaviti. Naše ključne igračice odigrale su do sad možda najgore ikad. Nikako ne želim da našom lošom igrom umanjim pobedu gostiju, koji su bili energični i sa dužom klupom. Bile su gošće agresivnije, više su trčale i od prve lopte disciplinovane, prosto su znale šta hoće. To im se isplatilo, odigrale su svoju najbolju utakmicu da sad, nadigrale su nas u svim elementima i zasluženo pobedile”.

“Situacija je za nas teška, nemamo dovoljan broj igračica, dok prva petorka još ima snage igra i liči na nešto, međutim bez adekvatnog treninga i njihova snaga i takmičarska forma nažalost opada. Nadam se samo da će se ove povređene igračice što pre priključiti timu, da će doneti svežinu, da će uneti preko potrebne izmene, kako bi smo mogli da se vratimo u bolji trenažni ciklus i kako bi smo dobili intenzitet igre koji želimo da igramo. “Sledeću utakmicu igramo protiv ekipe ‘Spartak’ u Subotici. To je ekipa koja pretenduje na prvo mesto u ligi. Da li su u tome objektivni njihova je stvar, ali sigurno je da su mnogo spremniji od nas. S obzirom na okolnosti nama je svaka utakmica derbi. U svaku utakmicu moramo da uđemo sa ciljem da popravljamo neke stvari”, rekao je nakon utakmice trener Subić Slobodan.

Facebook Komentari