Aleksandra druga na 24. Dunavskom polumaratonu

30. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Na poslednjem 24. Asiks Apatinskom Dunavskom polumaratonu učestvovali su i srbobranski takmičari, a najuspešnija među njima Aleksandra Vrsajković vratila se sa novim ličnim rekordom i drugim mestom u svojoj kategoriji.

Opština Apatin je uspešno organizovala veliku atletsku smotru međunarodnog karaktera po 24. put, učesće je uzelo više od 900 učesnika iz 10 država. Trčane su 4 discipline: 21,1, km 10 km, štafeta 2×5 km i humanitarna dečija trka. U glavnoj trci na 21 kilometar, nastupilo je 462 učesnika, 112 žena i 350 muškaraca, najuspešniji u muškoj konkurenciji bio je Miloš Dajević iz AK “Cerski junaci” Beograd, dok je kod žena to bila olimpijka Tunde Sabo iz Mađarske.

Nakon trke kratku izjavu o svom uspehu dala je naša Aleksandra Vrsajković, koja se okitila srebrnim odličijem: “Organizacija je bila odlična, lepa i ravna staza, obeležili su svaki pređeni kilometar, postavili su i 11 okrepnih stanica, a staza je bila potpuno zatvorena za saobraćaj. Na ovom sportskom događaju je učestvovali su Srbobranaci: Slobodan Miković, Zoltan Habi, Dušan Srdanov i ja. Dule je trčao 10 km, a mi ostali 21 km. Ja sam istrčala moje najbolje vreme na 21 km, i to 1 čas i 45 minuta, i osvojila sam drugo mesto u kategoriji”.

 

Facebook Komentari