Zmajevi osnovci se okušali na Smotri poletaraca

28. oktobra 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: deca, Sport, Zabava

Povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu u Limanskom parku održana je manifestacija pod nazivom „5. Smotra poletaraca“, u organizaciji Saveza izviđača Novog Sada. Na ovo svojevrsno takmičenje pozvani su i đaci OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz našeg mesta, koji su se predstavili sa dve takmičarske ekipe.

Timovi pod nazivom  ,,Rekavica“ i ,,Zmaj“ imali su po 6 članova, a činili su ih đaci 1. i 3. razreda, sa vođama koji su bili petaci. Učiteljica Snežana Stanojev organizovala je ekipu ,,Rekavica“ koju su činila deca: Mićin Nikola, Nikola Džalo, Dušan Radović, Nikolina Šijačić, Biljana Čobanov i Katarina Sabo, a vođa je bio Ognjen Mićin. Tim ,,Zmaj“ je pripremala učiteljica Nataša Mušicki, a predvodila Teodora Čobanov, dok su ekipu činili: Miljan Slivka, Stefan Gaudai, Anja Džekov, Milica Paroški, Teodora Turuc i NIkolina Vesić.

Pored naših školaraca na smotri su učestvovala i deca iz : Beograda, Novog Sada, Kikinde, Valjeva, Šapca i Sremskih Karlovaca, a tematika koja je inspirisala takmičarske discipline dolazila je iz sveta mladih izviđača. Najvažnija je bila brzina u rešavanju zadataka, a igre koje su dolazile jedna za drugom bile su: „Obrni me“, „Čaše“, „Osvoji vrh“, „Žablji hod“, „Izviđački štap“, „Ko će pre?“ i  „Čvorologija“.

Obema ekipama srbobranske škole ovo je bili prvo učešće na jednom ovakvom takmičenju, a samim tim i vrlo uzbudljivo. Odlično su se snašli u zanimljivim zadacima i svih 10 su uspešno obavili. Spretnost i spremnost naših đaka bila je primećena od ostrane organizatora, a starešina Smotre poletaraca Jovan Kocevski pohvalio ih je i rekao da su i u buduće dobrodošli na ovu manifestaciju, jer su zadatke shvatili vrlo ozbiljno i savesno ih rešavali.

Odred izviđača Novog Sada, domaća ekipa na pomenutoj smotri, planira da uzvrati posetu i učestvuje na srbobranskom takmičenju u pecanju ,,Udicom protiv droge“, čime će druženje naše dece biti nastavljeno i produbljeno prijateljstvo, kako mališana tako i organizatora ovih manifestacija. Iako je plasman naših timova na ovom takmičenju bio dobar on nije najvažniji, pohvalno je što je organizator u prvi plan stavio razvijanje timskog duha kod dece, socijalizaciju i promociju fer pleja i prihvatanje različitosti. Ovakve manifestacije pozitivno utiču na razvoj dece ovog uzrasta, te je od strane roditelja, čija deca su bila u Novom Sadu, organizatorima upućene samo reči hvale i zahvalnosti.

Facebook Komentari