Narodna biblioteka proslavila veliki jubilej

26. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Narodna biblioteka u Srbobranu proslavila je veliki jubilej, 150 godina od osnivanja prve biblioteke u Srbobranu. U svojim prostorijama ova ustanova je organizovala svečani prijem za garđane, na kojem je prikazana izložba nekih od najstarijih rukopisa koji se čuvaju u zbirci biblioteke, ali i neki od najznačajnijih i onih koji se bave temom Srbobrana.

Značajno mesto na izložbi imali su autori koji su poreklom iz Srbobrana, a imaju iza sebe izdavane kniževne naslove. Veče su upotpunili đaci osnovnih škola, koji su govorili o istorijatu biblioteka u našem mestu, prvo na srpskom, a zatim i na mađarskom jeziku.

Odziv građana na ovu svečanost bio je velik, a zahvalnost na dalosku uputila im je direktorka Narodne biblioteke Eva Kiš, koja im je poželela dobrodošlicu i pozvala ih da uživaju u eksponatima i programu koji su pripremila deca i zaposleni u biblioteci.

Pored ugodnog kulturnog programa, koji je obilovao obiljem podataka koji govore o prosvećenosti domaćeg stanovništva u proteklih 150 godina, veče je upotpunjeno koktel zakuskom za sve posetioce.

Facebook Komentari