Druga pobeda košarkaša u tri dana

23. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Sinoć su u srbobranskoj sportskoj dvorani košarkaši OKK “Srbobran” odigrali svoju treću utakmicu u sezoni, na kojoj su zabeležili treću ubedljivu pobedu. Ovoga puta je pred stotinak gledalaca nadigrana ekipa iz Futoga KK “Basketball Stars”, rezultatom 90:68.

20:9, 18:17, 28:24 i 24:18, kretao se rezultat po četvrtinama. Postavljena koš razlika na početku utakmice ni u jednom momentu nije dovedena u pitanje, samo je polako podizana, da bi u jednom momentu bila i sa 30 poena viška na strani domaćina. I dalje najefikasniji igrač “Srbobrana” je Jovan Antić, ovoga puta sa 32 poena u skoru, od čega je čak 5 puta poentirao van linije za tri poena. Dušan Samardžić nije blistao kako obično ume, ali je i pored toga pogodio 20 poena, jedna trojka, dok je Nemanja Trninić nastavio da briljira i bio treći najefikasniji u svom timu sa 18 poena, Šijačić je ubacio 12, a jedini koji nije bio u vrhu najkorisnijih, iako je obično tamo, jeste Nikola Babić sa 4 poena.

Trener Jovica Andrić se zahvalio gostujućoj ekipi na fer igri, i posebno na tome što su pristali da igraju utorkom, u terminu koji nikako nije uobičajen, ali je našem timu jedino tad odgovaralo. Naime, naši najkorisniji igrači, Antić i Samardžić, pozvani su da učestvuju na turniru u basketu 3×3 koji se održava u Kini narednog vikenda, a kako je u pitanju dug put koji će sa sve takmičenjem i aklimatizacijom trajati 7-8 dana, OKK “Srbobran” nije imao drugi izbor nego da utakmicu 4. kola organizuje dan pred njihov put u Aziju.

“I pored nove pobede, ja ponovo nisam zadovoljan. Što bi rekao jedan moj prijatelj ‘I kad igramo loše pobedimo sa 20 razlike’, takav nam je kvalitet ekipe.” Uz osmeh je započeo svoju analizu utakmice trener domaćih. “Imali smo u tri dana dve utakmice. Utakmicu u Subotici smo odigrali na jako visokom nivou, da ne kažem maestralno, istrošili smo se, mnogo se trčalo, zbog čega smo u ponedeljak imali laganiji trening, a već danas smo igrali novu utakmicu. Nemamo mi taj kvalitet da u tri dana možemo da odigramo dve utakmice na visokom nivou. Za razliku od visokog tempa na prethodnom meču, danas smo igrali periodično, na momente, jeste da ni jednog trenutka rezultat nije dovođen u pitanje, ali smo imali padove gde smo sa 20 razlike padali na 10-12. Naravno da mi je drago što smo pobedili, i pored lošije igre, imamo kontinuitet i to je važno. Ekipa iz Futoga je došla kao autsajder, ali su pokazali da umeju da iznenade, odigrali su utakmicu iznad svojih mogućnosti. Čestitam im na tome”.

“Sredinom treće četvrtine je utakmica odlučena, bili smo koncentrisaniji i digli smo razliku iznad 20, ispod čega se nije spuštala do kraja utakmice. Čestitam mojim momcima na trećoj pobedi, hvala publici koja nas je bodrila i izvinjavam im se zbog nekih grešaka koje smo pravili danas. Pohvaljujem Antića, Samardžića i kapitena Raleta Babića, koji je odlično odrađenim poslom u odbrani sačuvao naš koš, što nam je omogućilo da se odlepimo rezultatski. Trninić je danas dao 18 poena, ali nije bio dobar onoliko koliko ja znam da on može. Igor Šijačić odigrao je danas drugu utakmicu za naš klub, bio je solidan i pomogao nam je značajno. On ne trenira sa nama, već u novosadskoj Vojvodini, ali ja se nadam da će ta situacija da se promeni i da će biti prostora u budućnosti da se on bolje uigra sa timom, a tada možemo očekivati i od njega mnogo više. Jedini koji je danas zakazao, opravdano, bio je naš plej Baki. Ovaj raspored sa dve utakmice u tri dana u kombinaciji sa gustim rasporedom smena na njegovom poslu, učinili su da se momak jako izmori, skoro da nije spavao, tako da mu ne mogu ništa zameriti. Prosto ga je stigao umor”.

“Poslednjih 4-5 minuta utakmice sam na teren ubacio kompletno mlađu postavu, igrači 2003/04. godište. Nije bilo najsjajnije, ali je bitno da i ti momci što češće igraju sa seniorima kako bi očvrsnuli jer oni će biti ti koji će u budućnosti nositi sav teret. Nismo još na tom nivou da možemo da guramo klince više u igru, mada sam Rekića i Grubića uvodio u igru i ranije, nije to funkcionisalo baš najbolje. Malog Novicu nisam mogao da uvodim koliko sam želeo, bolestan je i bio je pod temperaturom, zbog čega prošlu utakmicu nije ni igrao, a naravno da nam je falio. Juče je odradio solidniji trening, ali nisam hteo da rizikujem mnogo, bolje je da se oporavi. Znam šta ova ekipa može da ponudi i to forsiram. Iako u prvih 6-7 kola igramo sa ekipama koje su na papiru slabije od nas, a tek u tri poslednje utakmice prvog dela sezone se susrećemo sa najjačim timovima, moj stav je isti. Uvek i protiv svakog idemo na pobedu!”, završio je optimistično Jovica Andrić.

Sledeći meč našeg tima zakazan je tek za 2. novembar u Zrenjaninu. Očekuje ih fizički zahtevna utakmica, slična onoj u Subotici, jer je i ekipa zrenjaninskog KK “Petrovgrad” vrlo mlada, u ozbiljnoj kondiciji i već jako dugo su u istom sastavu. Treniraju dva puta dnevno i odlično su uigrani, ali i pored svega uloga blagog favorita je na našoj strani. Tim ima 10 dana vremena da se oporavi i pripremi za ovaj meč.

Facebook Komentari