Pobeda koja nam je izmakla za malo

16. oktobar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Ženski košarkaški klub “Srbobran” otpočeo je novu takmičarsku sezonu u Drugoj ligi Srbije pre desetak dana gostovanjem u Kragujevcu, gde su naše devojke i pored sjajne igre izgubile rezultatom 58:55. Falilo im je malo za trijumf, te se očekivalo da će u drugom kolu na svom terenu doći do prve pobede važne za samopouzdanje tima, na žalost ona im je izmakla u zadnjim minutima meča.

Pomenuti meč drugog kola odigran je u srbobranskoj Hali sportova protekle subote, a gošće su bile igračice ŽKK “Mileševka” iz Prijepolja. Naše “Belle” odlično su otvorile meč, upisale na startu par trojki i pokazale da su i pored toga što im je tim ostao bez polovine igračica, i to vrlo bitnih za igru, spremne da pobede ekipu sa jugozapada zemlje. Završile su naše devojke prvu četvrtinu s ubedljivim vođstvom, 26:15, predvođene odličnom igrom Sanje Dunđerski i Nataše Božić. Naredne dve deonice odigrane su malo slabijim ritmom sa naše strane, uz dosta grešaka što je rezultiralo smanjenjem prednosi na semaforu koja je u jednom momentu bila i +15 za domaću ekipu.

Topljenje prednosti kulminira na kraju treće četvrtine kada ona pada na nulu, a gošće čak uspevaju i da povedu, što ima daje vetar u leđa i nadu da mogu da odu kući sa pobedom kojoj se nisu nadale. Poslednja četvrtina utakmice bila je napeta i potpuno neizvesna, sa stalnim osećajem da ćemo ipak povesti i slaviti na kraju, pogotovo posle trojke Nataše Božić za izjednačenje 72:72, na 1,32 minuta do kraja. Trijumfa ipak nije bilo, trebalo je u zadnjem napadu ubaciti još jednu dvojku, za šta naše miljenice nisu pronašle rešenje. Nekoliko promašaja u poslednjim sekundama igre i isključenje Sanje zbog 5 ličnih grešaka, koštali su nas mnogo. Po četvrtinama 26:15, 17:20, 13:22, 18:18 i krajnjim rezultatom 74:75.

Ubedljivo najkorisnija igračica meča bila je Nataša Bučevac iz gostujuće ekipe, sa 44 postignuta poena. U našem timu Maja Stajkovski upisala se sa 20 poena, jednom trojkom i 7 skokova. Sanja Dunđerski je postigla 18 poena, od čega čak 4 trojke, pratila ju je Nataša Božić sa 16 poena, 3 trojke i 6 asistencija. Po jednu trojku ubacile su i obe Mirjane, Zorić i Đokić, dok je ova prva imala i 7 skokova. Novopovređena igračica u timu je Tamara Ivkov, prvi plej ekipe, koja je ovu utakmicu pratila sa klupe.

Izjava Slobodana Subića nakon završenog meča: “Počeli smo sezonu sa porazom u gostima sa 3 razlike, a sad i kod kuće sa 1 razlike, a u obe utakmice imali smo u rukama loptu za pobedu. Nije to najvažnije u ovom trenutku, iako nam je jako žao što smo tako otvorili sezonu, važnije od toga je da zalečimo povrede, da budemo kompletni na treningu kako bi smo mogli da očekujemo da zaigramo bolje. Imamo problem sa povredom Dragane Kekezović koja je bila ovogodišnje pojačanje, a faktički se još nije priključila ekipi. Očekujemo je negde od polovine novembra. Imamo sad i povredu Tamare Ivkov, što se znantno odrazilo na intenzitet igre ekipe. I ona poput Dragane ime parcijalnu rupturu jednog mišića, i očekujemo da će napraviti pauzu u naredne 3 do 4 nedelje. Nadam se da u narednom periodu neće biti novih povreda i da ćemo uspeti da se konsolidujemo, treniramo dobro i tokom narednih utakmica da podižemo kvalitet svoje igre i tako uspemo da pobedimo nekog”.

“Danas nam se na terenu desilo to da je falilo koncentracije da se ispoštuju neki zadaci koje smo dogovorili, a falilo nam je i kvalitetnih izmena kako bi se pojedine igračice mogle odmoriti. Danas smo imali situaciju da prvi put neka naša deca uđu u igru. Debitovala je za prvi tim Livia Guljaš, a i Elena Kaćanski je dobila više prostora u igri, na čemu im čestitam. Imamo značajno izmenjen sastav u odnosu na prošlu sezonu, i o tome smo pričali već, četiri igračice nam fale i uz povrede koje sada imamo to je neki drugi tim, međutim one koje igraju su najbolje koje trenutno imamo. U pitanju je vrlo mlada ekipa, koja dobro radi i ako u tom smeru nastavi možemo očekivati da se situacija preokrene i počnemo da dobijamo utakmice, uz malo sreće naravno. Liga je dugačka, traje do aprila, a ovo su samo dve utakmice koje smo izgubili za malo”.

“Sledeće dve utakmice na programu su nam u Vršcu i Šabcu. To će biti dve izuzetno teške utakmice gde možda i nije realno očekivati da ćemo da ostvarimo pobede, međutim cilj je kako sam rekao da u narednim nedeljama konsolidujemo sastav, oporavimo se od povreda i podignemo nivo igre. Mislim da trenutno plaćamo danak lošim pripremama. U proteklih 6-7 sezona nismo imali lošije pripreme od letošnjih. Trajale su kratko iz raznoraznih razloga, koji su opravdani, ušli smo u prvenstvo sa samo dve prijateljske utakmice, sa možda 60 posto fizičke pripremljenosti što nikad nije odlikovalo našu ekipu. Godinama u nazad smo bili jedna od najbolje fizički spremljenih ekipa u ligi i tako smo pravili rezliku i rezultat. Zbog toga smo imali i najmanji broj povreda. Opet na kraju moramo biti optimisti i verovati da ćemo uspeti sve to da prebrodimo i vratimo se na putanju koju smo zacrtali prošle sezone”, rekao je za naš portal prvi trener ženske košarke u Srbobranu, Slobodan Subić.

 

Facebook Komentari