Pijaca u ZMAJU deo je Dečije nedelje

12. oktobra 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: deca, škola, Zabava

Veliki broj različitih dešavanja upotpunio je proteklu nedelju i učinio je zaista dečijom. Jedno od takvih dešavanja bila je i pijaca priređena u dvorištu Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, na kojoj su đaci trgovali međusobno.

Na ovom školskom bazaru bilo je u ponudi najviše igračaka, jer je to roba koju deca najviše vole i imaju, ali je takođe na tezgama bilo i knjiga, cveća, keksića i svakakvih ukrasa i rukotvorina. Košarkaški teren škole bio je ispunjen trgovcima i kupcima kao na kakvoj pravoj pijaci, s tim što su ovde svi imali od 7 do 10 godina starosti.

„Među prodavcima je bilo pravih trgovaca, onih koji su kupovali keksiće, pakovali ih i preprodavali, ali i proizvođača, učenika koji su zajedno sa svojim roditeljima napravili kolače, narukvice, mašne za kosu, dekorativne medenjake. U ponudi je najviše bilo igračaka, koje su deca prerasla i za koje su izgubila interesovanje. Videlo se da su deca mnogo truda uložila u pravljenje figurica od jesenjih plodova i predmeta od plastelina. Posebnu pažnju  su privukla dva papagaja koja su vrlo brzo pronašla svoje nove vlasnike. Oni su bili i najskuplji, jedan primerak bio je 300 dinara. Sve ostalo je bilo prilagođeno učeničkom džepu i cene su se uglavnom kretale od 10 do 200 dinara. Pijaca je bila zanimljiva i učenicima viših razreda, tako da su je obilazili na odmorima i pomagali mlađim drugarima da sabiraju, oduzimaju i dele novac. Uz decu su bili i roditelji, i oni su uživali u čarima trgovine, tragajući za predmetima koji će im biti od koristi“, rekla je nakon uspešnog pijačnog dana učiteljica Snežana Stanojev, jedna od koordinatora Dečije nedelje.

Još jedna pažljivo organizovana i deci interesantna akcija ulepšala je Dečiju nedelju. Petak, od 11:30 do 13:30, bio je veseo dan, ili bar veseliji nego što je to inače slučaj kad su u pitanju deca i osnovne škole.

Facebook Komentari