Predsednik obišao rekonstruisani put u ulici Doža Đerđa

25. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Saobraćaj

Juče je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, obišao deo ulice Doža Đerđa koji je iznova izgrađen, zbog devastacije nastale učestalim prolascima teških kamiona kompanije NIS, gde je najavio i početak radova na sanaciji svih ulica na trasi kojom se kreću vozila Naftne industrije Srbije.

On je u pratnji članova opštinskog Veća: Đorđa Debeljačkog, Đorđa Džekova i Radivoja Debeljačkog, prošetao novim asvaltom, a zatim zadovoljan učinjenim radovima, prvenstveno ojačavanjem konstrukcije puta zahvaljujući kojoj je povećana nosivost i duži vek gazećeg sloja asvalta, rekao da će sve ulice na trasi NIS-ovih radnih vozila, kako u Srbobranu, tako i u Turiji, uskoro izgledati jednako dobro kao putanja koju čine delovi ulica Doža Đerđa i Turijske.

“Konačno smo dobili potpuno rekonstruisanu ulicu Doža Đerđa. Ovo je bio najkritičniji deo, put je nekoliko godina bio potpuno razrušen. Ovom trasom se kreću i vozila NIS-a, zbog čega smo tražili da se nadoknadi prouzrokovana šteta, i uspeli smo da realizujemo projekat potpunog uređenja puta. Projektovali smo i veću nosivost na ovoj deonici kako put ne bi ponovo propao u najkraćem roku. Uređeno je 280 metara puta i u projekat su sredstva zajedno uložili opština Srbobran i Ministarstvo privrede, uz deo koji je nadokandio NIS. Čak možemo reći da ovo nije rekonstrukcija već izgradnja novog puta, toliko je prethodni bio uništen. Građani su tražili da se to uradi i na naše i njihovo zadovoljstvo sve je realizovano i sada imamo sređena dva puta u ovom delu Srbobrana. Prethodne godine uloženo je oko 5,7 miliona dinara u rekonstrukciju 150 metara puta u Turijskoj ulici, koja se nadovezuje na ulicu Doža Đerđa. Vrednost radova u ulici Doža Đerđa, sa PDV-om, iznosila je više od 10 miliona dinara, 42 % ukupne sume investiralo je Ministarstvo privrede, a ostatak opština Srbobran, zajedno sa NIS-om.”

“Ono što mogu još da kažem kada je u pitanju putna infrastruktura, je da smo snimili sva oštećenja puteva u sva tri naseljena mesta i ustanovili da je stanje veoma loše. Poslednje ulice izgrađene su krajem 70-ih i početkom 80-ih godina, tako da je njihov upotrebni vek prošao. Krpljenje tih ulica već više nema smisla. Tražimo način, i mislim da ćemo ga vrlo brzo pronaći, da rekonstruišemo više od 70 posto puteva u ulicama na teritoriji opštine Srbobran, a kada budemo na kraju realizacije tog projekta, izaćićemo u javnost i izneti tačne planove. Siguran sam da ćemo problematiku dotrajalosti puteva u našim naseljenim mestima vrlo uspešno rešiti. Pored toga završeni su radovi na rekonstrukciji pijačnog trga na Begluku, to su građani zahtevali, jer pijaca na Rajčuru nikada nije zaživela. Zadovoljan sam što smo i pored svih problema koje smo imali, i zbog kojih su radovi bili odlagani, uspeli taj deo Srbobrana da ulepšamo, a uskoro kreću radovi i na samoj nedeljnoj pijaci, tako da će to kultno mesto ponovo zaživeti i biti mesto okupljanja naših građana”, rekao je predsednik nakon obilaska ulice Doža Đerđa. Za rekonstrukciju ostatka ulica na trasi NIS-a biće uloženo dodatnih 10 miliona dinara, što će ukupno biti 25 miliona za ove najkritičnije ulice.

Facebook Komentari