Nova akcija PAPIRKO u okviru DEČIJE NEDELJE

17. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Prva nedelja oktobra donosi nam kao i uvek najnasmejanijih 7 dana u godini, kada je sve posvećeno deci i njihovim interesovanjima i potrebama. U tom smeru okrenuti su i u školi „J.J.Zmaj“, gde su učenici biološke sekcije “Pužići” odlučili da i ove godine organizuju veliku akciju sakupljanja papira i tako podsete na značaj razvijanja ekološke svesti kod dece.

U subotu, 5. oktobra 2019. godine, u dvorištu OŠ “J.J.Zmaj” u okviru dečije nedelje, održaće se “Papirko”. Učenici starijih i mlađih odeljenja već nedeljama unazad vredno sakupljaju staru hartiju od komšija, rodbine, prodavnica i pekara. Sakuplja se svaki komadić stare hartije u Srbobranu, u cilju pobede. Pravila su ista kao i ranijih godine, odeljenje koje donese najviše papira, osvaja slatku nagradu. Učenike ne motiviše samo slatka nagrada nego i saznanje da će sa svakom tonom papira koju proslede na reciklažu, od seče sačuvati barem 17 stabala. Sakupljena stara hartija prodaće se firmi “Tehnopapir” iz Novog Sada, a sakupljeni novac utrošiće se u kupovinu novih nastavnih sredstava.

Zmajevi učenici nude uslugu EKO-PATROLE, ukoliko imate staru hartiju, koje bi rado da se rešite, nazovite školu u prepodnevnim časovima na broj telefona: 021 730 136 i prijavite svoju adresu, učenici će vas posetiti i pomoći vam. Mole se građani, koji imaju digitalne vage koje mere minimum 50 kilograma, da se jave na isti broj telefona u slučaju da mogu da je pozajme školi radi merenja papira. 

U slučaju lošeg vremena, akcija se pomera za naredni vikend.

Facebook Komentari