Veterani na turniru Prijateljstva ugostili timove iz Beograda, Temerina i Vlasenice

15. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Turnir Prijateljstva, koji na fudbalskom stadionu u Šumici organizuju veterani fudbala iz Srbobran, imao je juče svoju drugu po redu premijeru, a kako ovi neumorni ljubitelji sporta najavljuju tradiciju ne nameravaju da prekidaju ni u godinama pred nama.

Pored tima “Veterani Srbobran”, učestvovala su i dve ekipe koje su kod nas boravile i na prvom turniru, beogradski FK “Rušanj” i tim veterana “Vlasenica” iz Republike Srpske. Uz njih novajlije na takmičenju su momci iz Temerina čiji tim nosi ime “Zavičaj”, a sa kojima su domaćini razvili bliske, prijateljske odnose.

Drugi turnir Prijateljstva otvorio je član opštinskog Veća zadužen za sport, Jovica Andrić, koji je govorio i za naš portal. “Danas u 13 časova otvoren je turnir Prijateljstva koji organizuju naši ‘Veterani Srbobran’. Prvo polufinale odigrali su Srbobran i Vlasenica dok sa druge strane igraju Rusanj i Temerin. Turnir je okupio veliki broj igrača, što je jako lepa promocija našeg mesta. Ja sam došao da podržim i da otvorim turnir Prijateljstva, ispred opštine Srbobran, koja će uvek podržati ovakve manifestacije. Sve čestitke našim veteranima, koji svake nedelje pokazuju ljubav prema ovom sportu. Pre svega oni ističu važnost druženja među sportistima, a uz to prestavljaju naše mesto u lepom svetlu, u Srbiji i okolnim državama, jer imaju prijatelje svuda. Ovo je druga godina da se ovaj turnir organizuje i nadam se da će postati tradicionalan, što je želja ne samo naših veterana, nego i opštinske uprave”, rekao Andrić pred početak prvog takmičarskog meča.

Turnir su otvorili domaćini u utakmici na kojoj su snage odmerili sa ekipom iz Republike Srpske. Nakon dva poluvremena igre, od po 30 minuta, rezultat je bio 1:1, uz jednu sjajnu odbranu penala golmana Srbobrana. Pobednik je odlučen nakon izvođenja penala, a bolji su bili gosti, koji su se plasiralu u finale. U drugom polufinalu, između ekipa “Rušanj” i “Zavičaj”, pobedu su odneli momci iz istoimenog beogradskog naselja, ubedlijivim rezultatom 5:2.

Boreći se za treće mesto, “Srbobran” i “Zavičaj”, bili su vrlo izjednačeni, ali Srbobranci su bili precizniji jednom više, 4:3, i tako uspevaju da dođu do bronzanog odličija. Finalni meč završen je istim rezultatom, s tim da su Vlaseničani bili bolji od ekipe “Rušnja”, čime su zasluženo osvojili Drugi turnir Prijateljstva, titulu koja im je prošle godine izmakla za malo, jer su ih Srbobranci pobedili u finalu.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Marić, član ekipe “Veterani Srbobran”. Najbolji strelac, Mile Divjak iz Rušanja, dobio je takođe nagradu, ali za najboljeg strelca, dok je zlatna rukavica takmičenja pripala Ivanu Pojžak, iz ekipe “Vlasenica”. Druženje fudbalskih veterana, pre svega dobrih prijatelja, nastavljeno je u restoranu Žabac, gde su uz punu trpezu razmenjeni utisci o svim zanimljivim potezim sa turnira. Sve sporne situacije su zaboravljene i pripisane sportskom žaru koji ne nedostaje pravim poštovaocima fudbalske igre. Galeriju fotografija sa turnira možete pronaći u facebook galeriji našeg portala.

Facebook Komentari