Dobri rezultati na maratonu u Bačkoj Topoli

15. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport, Zabava

Memorijalni Maraton “Pal Skenderović”  održan je protekle nedelje u Bačkoj Topoli po 11. put. Troje iskusnih trkača predstavljalo je Srbobran, a rezultati koje su ostvarili mogu da nam služe na čast.

Glavna trka dana, održana 8. septembra sa početkom u 10:15 startovala je kod Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, a bila je duga 13 kilometara. U konkurenciji veterana učestvovali su naši Srbobranci: Aleksandra Vrsajković, Slobodan Miković i Zoltan Habi. Ostvareni su zavidni rezultati, u ženskoj konkurenciji Aleksandra je osvojila visoko drugo mesto, dok se kod muškarac istakao Slobodan, takođe sa odličnim plasmanom koji mu je doneo treće mesto na pobedničkom podijumu.

Maraton nije postigao željenu masovnost, koju su organizatori očekivali, ali je zato kvalitet takmičara bio značajan, što ove visoke plasmane naših trkača čini još značajnijim. “Bilo je teško ostvariti dobar rezultat, a da ne daš svoj maksimu. Kažem to iz ličnog iskustva, pošto sam istrčao svoje najbolje vreme ove sezone, što je jaka konkurencija iz mene izvukla”, argumentovano objašnjava Slobodan Miković, koji je svoje najbolje vreme ovekovečio u bronzi.

Pored glavne trke u danu, ove u kojoj su nastupali odrasli, održane su još 4 trke za decu, koja su bila podeljena po uzrastu u trke za: predškolce, mlađe osnovce, starije osnovce i srednjoškolce. Za sve učesnike 11. memorijalnog maratona “Pal Skenderović”, obezbeđeni su bili flaširana voda, majica i ručak.

Facebook Komentari