Poklone od Opštine i “Ruke spasa” dobilo 35 novorođenih beba

13. septembar 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

Treći put u ovoj godini, Udruženje “Ruka spasa” i lokalna samouprava, uručili su poklone dobrodošlice novorođenim bebama u našoj opštini, posteljina za krevetac, ručno izrađene kapice i čarapice podeljeni su roditeljima u Maloj sali zgrade opštine.

U kvartalu za nama rođeno je 35 beba, a kako se očekuje do kraja godine, u narednom kvartalu, taj broj biće mnogo veći. Predaji poklona u Maloj sali opštine prisustvovalo je više majki sa svojim novopridošlim članovima porodica, ali i njihove bake i jedan otac. Naravno nisu svi mogli da dođu zakazanog dana, ali to ne znači da će ostati uskraćeni za vredne poklone, oni će im biti naknadno predati.

Predsednica Udruženja “Ruka spasa”, Savka Lazić, i predsednik opštine, Radivoj Paroški, zajednički su poželeli dobrodošlicu svima koji su se odazvali pozivu i poželeli im sreću i zdravlje.

“Želim da se zahvalim vrednim ženama mog udruženja, koje su kao i uvek spremne da ispletu dovoljan broj lepih odevnih predmeta za bebe, takođe hvala i lokalnoj samoupravi što nas podržava i što poklanja posteljinu za novorođenčad, a na posletku hvala i vama majkama koje ste na svet donele naše nove sugrađane. Nadam se da će vaše bebe uživati utopljene u posteljini, kapama i čarapicama. Ovo je treći presek ove godine, koji je za nas jako značajan jer je opet rođeno 35 beba, što je lep i velik broj za našu opštinu. Na poslednjoj dodeli koja je planirana za kraj godine, voleli bi smo da napravimo jednu veliku svečanost na koju bi smo pozvali sve majke dece rođene u ovoj godini”, rekla je gospođa Lazić okupljenima.

“Trend rađanja beba je ove godine jako dobar. Mišljenja sam da nikada nije dovoljno dece, jer je natalitet kod nas problem. Želim da pohvalim Uduruženje ‘Ruka spasa’, te vredne žene koje su uvek spremne da pomognu i izađu u susret kome god je potrebno. Lokalna samouprava kroz razne programe  i projekte obezbeđuje sredstva kako bi bar malo olakšala život našim građanima, poroficama sa decom najviše. Imamo besplatan prevoz u opštini, besplatni prevoz đaka, obezbeđujemo besplatne užine, letovanja za najbolje đake i na posletku ovo kada pomažemo našim majkama, da im malo olakšamo taj prvi korak u svetu roditeljstva. Ove godine to činimo po treći put, a biće i četvrti na kraju godine. Hvala vam što ste danas došli, hvala Uduruženje ‘Ruka spasa’, što na ovakav način brine o najmlađima. Želim da vam deca rastu zdrava i da se i u buduće viđamao u nekim drugim prilikama, kada krenu u vrtić, školu, kada budu osvajali nagrade u sportu i u školi, ili kada postanu akademski građani, mi ćemo za njih biti uvek tu, na putu odrastanja”, poručio je roditeljima predsednik Paroški.

Facebook Komentari