Kulturno leto na Trgu oduševilo je mnoge

08. avgust 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Manifestacija “Kulturno leto 2019”, koju organizuje Dom kulture Srbobran, po broju posetilaca prevazišla je sve prethodno održavane, a tek smo na početku.

U utorak je na bini, na Trgu Slobode, gostovalo dečije pozorište iz Beograda, “Talija”, sa predstavom „Kraljevski festival bajki“, Darka Joksimovića. Srbobranci su popunili sva sedeća mesta pred binom, a još više ih je stajalo u gledalištu sa željom da isprati zanimljivi dramski zaplet. Veliki broj dece, ali i odraslih došlo je na Trg Slobode, a ono što je još zanimljivije, bilo je i dosta onih koji nisu bili obavešteni da se u parku nešto dešava, ali su ipak do kraja pogledali predstavu, iako su se samo slučajno zatekli u centru.

 

Slična scena mogla se videti i sinoć tokom večernjeg koncerta devojaka iz grupe “Naš kvartet”. S obzirom da je u pitanju bio nastup tokom kog se izvodila ozbiljna muzika na gudačkim instrumentima, posećenost je bila iznenađujuće dobra. Na sličnim koncertima kod nas, odziv građana bio je znatno slabiji, ali su lepo letnje vreme i otvoren prostor uticali na ljude da dođu i uživaju u muzičkom programu mladih dama.

Mnogi naši sugrađani imali su potrebu da iskažu zadovoljstvo zbog toga što je program iz dvorišta Doma kulture izmešten na Trg Slobode, te su juče i danas slali poruke u kojima se zahvaljuju na dobrom programu, na tome što se sve dešava u parku i pružaju podršku da se sa takvom praksom nastavi u buduće. Iako su i dosadašnja “Kulturna leta” imala dobar program i zanimljive izvođače, sva dešavanja su bila usko vezana za samu zgradu Doma kulture, što je uticalo na to da neka dešavanja budu slabo posećena, jer veliki broj naših sugrađana ne dobije informaciju da se tamo nešto organizuje. Izlazak na Trg je “pun pogodak”, zbog čega se pridružujemo pohvalama za tu ideju.

Facebook Komentari