Crveni krst podelio 300 paketa pomoći

30. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Robne rezerve Republike Srbije i Crveni krst, još jednom su organizovali akciju podele paketa hrane i higijene, kao pomoć najugroženijim građanima.

Srbobranski Crveni krst podelio je našim socijalno ugroženim sugrađanima 300 paketa koji sadrže: ulje, šećer, so, mesne nareske, paštete, konzerviranu ribu, pirinač, pasulj, testenine, brašno i higijenske preparate. Centar za socijalni rad je obavestio građane kojima je pomoć potrebna, po spisku koji je sastavila ova Javna ustanova, a oni su se odazvali u velikom broju i od 8:00 časaova ujutru počelo se sa podelom. Zoltan Bergel, sekretar Crvenog krsta u Srbobranu, potvrdio je da će do kraja godine, verovatno u novembru mesecu, biti organizovana još jedna identična akcija, kako bi se pomoglo ugroženima i u zimskom periodu.

U razgovoru sa gospodinom Bergelom saznali smo da će Crveni krst u avgustu mesecu organizovati dve akcjie dobrovoljnog davanja krvi. Reč je o redovnim akcijama koje će se 8. avgusta organizovati u Srbobranu, a 16. u Nadalju. Crveni krst poziva građane opštine Srbobran da učestvuju u akciji, nebitno kog od pomenutih datuma, jer su zalihe krvi tokom letnjih meseci uvek nedovoljne. Mi ćemo vas još jednom podsetiti pred samo održavanje akcija.

Facebook Komentari