Završen turnir u uličnom fudbalu

27. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Završen je i poslednji sportski turnir planiran za ovo leto, u organizaciji Centra za sport i turizam i opštine Srbobran. Dobili smo prvake u street foodball-u na Memorijalnom turniru “Milenko Genčić”, i to u kategorijama kadeti i seniori, ali i osvajačicu takmičenja u izvođenju penala.

Poslednjeg dana turnira, u petak 26. jula, odigrane su samo 4 utakmice, uz pomenuto izvođenje penala. U prvom susretu večeri snage su, u borbi za bronzanu medalju u konkurenciji kadeta, odmerili timovi “Delije 1989” i “5 Prijatelja”. Utakmica je završena egal rezultatom 2:2, te je pobednik morao biti odlučen izvođenjem penala. Posle duže serije promašaja “5 Prijatelja” uspevaju da postignu gol preko celog terena i dolaze do medalje i pehara. U sledećem meču, finalu, za titulu su se borili “Play club Bećej” i “Front lajnersi”. Neizvesno je bilo samo u prvih par minuta igre, nakon čega Lajnersi uspevaju u jednom minutu da čak 3 puta zatresu mrežu protivnika, a u drugom poluvremenu još dva puta bivaju precizni, te rezultatom 0:5 zasluženo dolaze do pehara osvajača turnira u kadetskoj konkurenciji.

Pre nego što su na teren izašli seniori, održano je finale u izvođenju penala, u kom su blistale dame. Nakon više serija šutanja na gol, sa različitih udaljenosti, najbolja je bila Anja Kovačev, istakmuta atletičarka Srbobranskog atletskog kluba. Ona je kao nagradu dobila letovanje u Sutomoru u trajanju od 10 dana, nagradu koju poklanja opština Srbobran, a vaučer joj je uručio direktor odmarališta Reljić Miroslav.

Utakmica koja je odlučila trećeplasiranog u konkurenciji seniora, dovela je na teren timove “Vašarište” i “Caffe Bertolini”. Vašarišćani sa tri data gola, bez i jednog primljenog, lagano dolaze do odličja. U finalu su se susrela još dva srbobranska tima, “Aca keš” i “Leskovčani”. Meč je do pred kraj prvog poluvremena protekao bez golova i uz vrlo stegnutu igru. Nakon prvog gola u mreži “Leskovčana” utakmica se otvara i igra postaje mnogo zanimljivija. Ređaju se golovi na obe strane, ali veći procenat uspešnosti imaju momci iz tima “Aca keš”, koji rešavaju finale u svoju korist postavljajući konačan rezultat 5:2.

“Prvo želim da čestitam ekipama koje su osvojile nagrade. Odličan turnir smo imali, sa dobrim ekipama. Mi iz organizacije smo zadovoljni kako je protekao turnir, bez i jedne teže povrede, bez i jednog većeg incidenta. Smatram da je organizacija bila na jako visokom nivou. Hvala ljudima koji su bili pored mene u organizaciji, hvala našoj opštini koja nam izlazi u susret i podržava odigravanje svih turnira kod nas. Možemo se pohvaliti da smo sigurno opština sa najviše sportskih turnira u toku godine. Ovim turnirom se završava sezona letnjih turnira kod nas, ako ne smislimo još nešto da se igra, a vidimo se na velikom novogodišnjem turniru. Hvala svim novinarima koji su svaki dan redovno pratili i objavljivali vesti sa ovog događaj.”,  rekao je za naš portal Jovica Andrić, član opštinskog Veća zadužen za sport.

Osvajačima turnira, timu “Aca keš”, pehar i nagradu od 100.000 dinara uručio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. Nagrade drugoplasiranj i trećeplasiranoj ekipi uručili su Jovica Andrić i Stefan Šijačić, predsednik sportskog Saveza opštine. Pored nagrađenih ekipa, i mlade dame koja je bila najpreciznija u penalima, priznanja su dobili i najbolji pojedinci u fudbalu. Za najboljeg igrača turnira, MVP-a, proglašen je Vukan Vujošević, dok najbolji strelac bio Siniša Đukić.

Galeriju fotografija sa sinoćnje dodela nagrada možete pronaći na našoj facebook stranici.

22:00 Aca keš – Leskovčani (seniori-finale) 5:2

Facebook Komentari