Pobednički niz Veterana

21. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Veterani fudbala iz Srbobrana vezali su u poslednja dva vikenda jednak broj pobeda, prvo su pre 8 dana u Sirigu savladali domaćina sa 0:9, a juče na svom terenu “Obilić” iz Zmajeva sa 2:1.

Za neverovatan skor u Sirigu bili su zaslužni mnogi igrači, trebalo je postići 9 golova, prvi je postigao novajlija u timu srbobranskih veterana, Ivan Filipovi, stari lisac Branislav Ćelavi Peradze je postigao čak 4, dok je velika 3 dao Žile Spasić, a Kobilarov Zoran Deda se upisao sa jednim golom. Barna je ovog puta izosta sa spiska strelaca, samo zato što nije došao na ovaj meč. Utakmicu su odigrali: Kupreščanin, Šijačić, Marić, Ćorić, Drapšin, Komlenić, Dejan Filipović, Ivan Filipović, Kobilarov, Gerdijan, Peradze i Spasić.

Ovog vikenda su veterani nastavili pobednički niz savladavši odličnu ekipu “Obilić” Zmajevo. Sastav domaćina je bio: Kupreščanin, Marić, Šijačić, Bajić, Komlenić, Marjanov, Dejan Filipović, Kobilarov, Mijić, Suzić, Barna i Baćinski. Prvo poluvreme je proteklo u ispitivanju snaga jedne i druge ekipe, sa malo šansi, ali puno trčanja i borbenosti. Drugo poluvreme počelo je agresivnije i gosti su posle jedne kontre i evrogola Radojičića poveli. Posle tog gola kao da su se Srbobranci probudili, preuzeli su inicijativu, a i ređale su se šanse Suzića, Šijačića i Mijića koji je dobro uzdrmao prečku, ali lopta nije htela u gol.

Ipak posle prodora Deje Filipovića i gužve u šesnaestercu, Barna izjednačuje rezultat, i tako se vraća na listu strelaca, što je obradovalo obožavaoce tarog golgetera. Nedugo zatim Komlenić rezantnim šutem sa dvadesetak metara smešta loptu u donji levi ugao gola gostiju i postavlja konačan rezultat 2:1 za Srbobrance. Gostujući tim zatim preuzima inicijativu, imaju nekoliko šansi, ali nerešiva enigma za njih je bio golman “Srbobrana” Kupreščanin, koji je svojim intervencijama zadivio malobrojne gledaoce. “Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnoj utakmici. Sportski pozdrav.” uobičajena je izjava naših Veterana, nakon svakog meča odigranog kod kuće, što je i ovog puta bio slučaj. Druženje nakon utakmice nije izostalo ni nakon ove dve pomenute pobede, jer treće poluvreme je najvažnije.

Facebook Komentari