ART otvorio PETROVDANSKE SVEČANOSTI

09. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Lokalna samouprava, udruženje

Petrovdanske svečanosti otvorene su i zvanično u Srbobranu, sinoćnjim predstavljanjem izložbe likovnih radova Udruženja umetnika “Art”, u galeriji Doma kulture.

Izložbu koja je najavljena kao humanitarna i prodajna, otvorile su direktorka Doma kulture Milica Zarić, i predsednica Udruženja”Art”, Dragica Gruburović. One su u obnovljenom prostoru galerije, pozdravile prisutne goste, poštovaoce umetnosti i novinare, i time proglasile “Petrovdanske Svečanosti” otvorenim. Ujedno, naglašeno je da su sve izložene slike namenjene prodaji, a uz svaku je istaknuta i cena. Pošto izložba ima humanitarni karakter, njen cilj je da se proda što više radova, čije cene su maksimalno umanjene jer se želelo postići da budu i pristupačne, kako bi se sakupila veća suma novca koja će biti prosleđena porodici Nađ iz Srbobrana, čiji mlađi član Stevan boluje od leukemije i neophodna mu je pomoć kako bi ozdravio.

“Sve izložene slike su na nivou da se mogu nazvati umetničkim, njihov kvalitet je stvarno dobar, a cene koje ih prate su više nego povoljne i dostupne svima, jer želimo da pomognemo jednom detetu. Izložba će do četvrtka biti ovde, u Domu kulture, dok će u petak i subotu, 12. i 13. jula, slike biti izložene i biće ih moguće kupiti ispred zgrade Skupštine opštine Srbobran. Dela u ponudi izradilo je 16-17 autora iz našeg udruženja i Udruženja umetnika ‘Atelje 05’ iz Vrbasa, koji su se pridružili ovoj akciji. Izloženo je 28 radova, neki umetnici su dali po 2, ili čak 3 slike. Svaka slika je data od srca i želja nam je da zaista pomognemo.”, poručili su Svetozar Kaćanski Batuka, akademski slikar iz Srbobrana, i Dragica Gruburović, predsednica “Arta”.

Od strane svih pomenutih, upućena je velika zahvalnost stvaraocima koji su bili široke ruke i poklonili svoje kvalitetnije radove, posebno je Batuka želeo da se zahvali kolegama iz Vrbasa, jer uvek rado pomažu svoje srbobranske kolege, a skromno je mišljenje našeg profesora, da su i po likovnim kvalitetima slikari iz susedne opštine bolji.

Sve izložene radove fotografisali smo i možete ih pronaći u facebook galeriji portala Srbobran Danas. U opisu svake slike nalazi se i cena, tako da ukoliko se nekom od naših čitalaca dopadne neki rad može odmah i da sazna cenu. Galerija Doma kulture, Cara Lazara 6, je otvorena i očekuje potencijalne kupce, kao i ljubitelje umetnosti da dođu i pogledaju izložbu.

Facebook Komentari