Traju radovi na rekonstrukciji puta u ulici Doža Đerđa

01. jul 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Saobraćaj

Radovi na rekonstrukciji dela ulice Doža Đerđa, uveliko traju i očekuje se da će sredinom jula meseca biti okončani, kako je planirano i dogovoreno sa izvođačima radova.

Saobraćaj u delu ulice Doža Đerđa, od Turijske ulice pa do kraja prema istoku naselja, obustavljen je još 13. juna. Kolovoz koji je bio potpuno razrušen velikom frekvencijom kamionskog saobraćaja, jer kompanija NIS ovu ulicu koristi kao koridor za svoje potrebe, potpuno je uklonjen i trenutno se radi na izgradnji noseće konstrukcije puta, koja će biti znatno jača nego što je to bila do sad.

Kako nam je potvrdio šef gradilišta, inženjer Vladimir Banjac, nova putna konstrukcija biće debljine 72 centimetara, 30 peska, 30 kamena i 12 centimetra je završni sloj asvalta. “Širina završene saobraćajnice biće 3 metra, a još će sa obe strane biti po 1 metar bankine, što je ukupno 5 metara. Ukupna dužina puta koji je u fazi izgradnje je 280 metara, s tim da ćemo uraditi i rekonstrukciju raskrsnica sa poprečnom ulicom Turijskom, a na kraju se uklapamo sa postojećim putem. U posao rekonstrukcije smo ušli 17. juna, i u planu je da se put pusti u saobraćaj do 20 jula, otprilike mesec dana će nam trebati da sve završimo. Radovi se odvijaju nesmetano, samo nam je kiša par dana pravila problem, ali sem toga sve teče planiranim tokom”.

Facebook Komentari