Najbolji BASKET turnir do sad

25. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Lokalna samouprava, Sport, Zabava

Finalno veče turnira u Basketu 3×3 oduševilo je sve gledaoce spektakularnih pogodaka velikih majstora sporta pod obručem. Na Trgu Republike su odigrani mečevi osmine, četvrtine i polufinala, dok su utakmice za treće mesto i finale odigrane u sportskoj Hali, zbog kiše koja je prekinula takmičenje na otvorenom.

Nakon dva dana nadmetanja, srbobranski turnir dobio je nove osvajače pehara pobednika, ekipu “Projektni biro KOŠ”, koja je pred punim tribinama Hale, u neizvesnom finalu pobedila “AK Sekulić” 21:17. Treće mesto zauzeli su momci iz tima “Dalmatinski podrum”, nakon što su savladali sivačku ekipu “Agro MV”.

Pehar za osvojeno prvo mesto, i nagradu od 100.000 dinara, kapitenu tima “Projektni biro KOŠ”, Aleksi Tutorovu, uručio je član opštinskog veća iz resora sporta, Jovica Andrić. Ekipu su pored kapitena činili i Luka Stefanović, Nikola Šućov i Teodor Atanasov.

“Nadali smo se finalu, zato smo se i prijavili. Turnir je dobro organizovan, a dobro vreme nas je poslužilo skoro do kraja, tako da sam zadovoljan. Bilo je dosta dobrih ekipa, turnir je bio jak, ali borili smo se i uspeli da dođemo do kraja. Želim da čestitam svim ekipama, pogotovo finalistima, Auto kući Sekulić, na odličnoj igri. Hvala mojim saigračima, i želim već sad da ih pozovem da igramo i sledeće godine”, rekao je kapiten ekipe pobednika, Aleksa Tutorov.

Imali smo priliku da porazgovaramo i sa najboljim pojedincem turnira, momkom koji je dobio priznanje MVP, kao najkorisniji igrač turnira. Reč je o Nemanji Žigon iz ekipe Auto kuća Sekulić: “Na prvom mestu se zahvaljujem organizatorima turnira. Zadovoljan sam kvalitetom takmičenja i organizacijom. Čestitam ekipi KOŠ na pobedi u finalu, jer su bili bolji od nas. Nagradu MVP turnira, mislim da sam zaslužio, stvarno sam igrao najbolje što mogu”.

Turnir u Basketu 3×3 organizovali su Centar za sport i turizam, opština Srbobran i Mesna zajednica Srbobran, a mi smo nakon što je završena ceremonija dodele nagrada, zamolili da nam kažu par utisaka o turniru organizatori istog.

“Ovo je bez konkurencije najbolji Basket turnir do sad. Zasluženo su dve najbolje ekipe igrale u finalu. Kad jedna odlična ekipa ‘Leskovčani 3×3’ ispadne u četvrtfinalu, onda znate da je turnir bio kvalitetan. Vrhunski timovi došli su do finala, nastupalo je na turniru mnogo prvoligaških košarkaša, čak i neki inostrani. Imali smo 25 dobrih ekipa, od čega 15 odličnih. Digli smo organizaciju na još viši nivo, i mislim da je publika zaista uživala. Malo mi je žao što nismo mogli na trgu da završimo takmičenje, ali morali smo da se sklonimo, počela je kišica i podloga je već bila klizava. Hvala publici koja je u velikom broju pratila i navijala tokom ova dva dana. Mislim da se sa razlogom ubrajamo u najbolje turnire u Vojvodini, a sigurno smo i među 3-4 najbolja u Srbiji. Zahvaljujem se ljudima koji su uz mene i Subića učinili ovaj turnir ovako dobrim, tim je bio odličan, i radilo se više nego ova dva dana koliko je trajalo takmičenje. Vrhunska organoizacija ovog turnira, bila je jedan od preduslova za dobijanje Roda licence 3×3 turnira Srbije. Nadam se da će naš potencijal i trud biti prepoznati, videli ste da smo doveli i profesionalne sudije, tako da je sve bilo na najvišem nivou”, rekao je zadovoljno Jovica Andrić, a zatim je prepustio reč svom kolegi Slobodanu Subiću.

 

“Ja bih se zahvalio Pokrajinskom sekretaru za sport, gospodinu Batezu, i sportskom savezu Vojvodine, sa kojima imamo sve bolju saradnju. Oni su nam i ove godine izašli u susret i odobrili besplatno podlogu na kojoj se igra profesionalni basket, a ove godine su nam odobrili i kvalitetniji koš, koji je znatno bolji od prošlogodišnjeg. Za nas bi bilo previše teško i finansijski neizvodljivo da obezbedimo takvu podlogu. Mislim da su te dve stvari i dobra organizacija prošle godine, uz neki imidž koji gradimo, doveli do toga da smo se nekim ekipama nažalos morali zahvaliti na prijavi, i odbiti ih jer je bila velika navala timova za učešće na turniru. Turnir je bio izuzetno kvalitetan, došle su profesionalne 3×3 ekipe i prvoligaški igrači koji tokom letnje pauze igraju basket, tako da je publika mogla da uživa u vrlo atraktivnim i fer plej mečevima. Bilo je malo nekih situacija bez kojih ne može da prođe ni običan basket iza hale, kad se sretnu samo tri ekipe, a kamoli na ovom nivou. Na kraju se smire tenzije, pruže se ruke i odigra se korektno do kraja, to je sport i drago mi je što je tako. Zahvaliću se opštini koja je pokrovitelj svih naših turnira, a zatim i učesnicima i publici koja prati turnire. Već sad mogu da najavim naredni turnir, to je Memorijal ‘Milenko Genčić’, koji će početi posle Petrovdana”, istakao je Subić, direktor Centra za sport i turizam naše opštine.

Više detalja sa turnira i dodele nagrada možete pronaći u facebook galeriji stranice Srbobran Danas.

Facebook Komentari