Podeljeni stolovi đacima prvacima

22. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

Udruženje „Ruka spasa“ uz podršku lokalne samouprave, i ove godine pomoglo je izbegle i prognane porodice koje imaju đake prvake. U prostorijama udruženja, u podrumu Narodne biblioteke, dodeljeno je deset radnih, đačkih stolova.

Stolovi su obezbeđeni preko konkursa koji raspisuje Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine. Poklone su izabranim porodicama predali predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, i predsednica Udruženja “Ruka spasa”, Savka Lazić.

“Ova vrsta podrške porodicama veoma je važna i dragocena. Do sad smo dodelili 35 stolova malim đacima. Biramo decu s ciljem da usmerimo pomoć tamo gde je ona potrebna, tamo gde dece ima više i gde radni stolovi mogu da se nasleđuju. Hvala Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, ali i opštini Srbobran i predsedniku opštine Radivoju Paroškom koji uvek podržavaju naše projekte, ne samo njihovu realizaciju već i pripremu dokumentacije i ispunjavanje svih uslova koje propisuju konkursi”, izjavila je Savka Lazić.

“Već nekoliko puta sam prisustvovao aktivnostima ‘Ruke spasa’, od podrške tek rođenim bebama, učenicima, pripadnicama lepšeg pola, i uvek je to veoma uspešno. Udruženje zaslužuje svaku pohvalu, aktivno je i korisno, i brine o raznim delovima populacije, o siromašnim, o izbeglim i prognanim, o našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji. Vredne žene i dobra organizacija uvek donose rezultate. Nadam se da će sa ovih stolova u budućnosti stići neki novi đaci generacije, na ponos Srbobrana”, rekao je predsednik Paroški, izrazivši zadovoljstvo što još jednom ima priliku da prisustvuje realizaciji projekta koji pomaže deci.

Facebook Komentari