Slavija ipak prejak protivnik

19. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport, Zabava

Prošlovikendni fudbalski meč između “Veterana Srbobran” i gostujućeg tima veterana “Slavija Novi Sad”, završen je pobedom Novosađana sa 1:2 u golovima.

Odavno teren u šumici nije video kvalitetniju utakmicu veterana. Prvo poluvreme poċelo sa inicijativom gostiju, ali ubrzo domaćini uspostavljaju ravnotežu. Šanse su se ređale pred jednim i drugim golom. Posle polukontre i centaršuta, bivši internacionalac inače Turinac u redovima gostiju, Jevtić postiže prelep gol glavom. Nedugo zatim gosti preko Lazarevića postižu i drugi pogodak. Sa rezultatom 0:2 otišlo se na odmor.

Drugo poluvreme je pripalo domaćinima, gosti su pretili preko kontra napada, a najizgledniju priliku propušta Jevtić kada sa par metara prebacuje prazan gol. Domaći su ređali šanse, Marjanov Ćorić, Spasić, Topolov pa Komlenić, ali je golman gostiju bio nepremostiva prepreka za igrače Srbobrana. Kad nije golman uspeo da zaustavi šuteve domaćina, tu je bio okvir gola, prečku je uzdrmao Kočiš, a za njim i Topalov, dok Barna jednom pogađa stativu.

Ipak u zadnjem minutu utakmice posle kornera, kad već napadači nisu uspeli da zatresu mrežu, Marić glavom postavlja konačan rezultat 1:2. Treće poluvreme uz piće je bilo nerešeno. “Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnoj igri i nadamo se daljem druženju pošto je ovo bila prva utakmica ova dva rivala. Zahvaljujemo se i Oliveru Kočišu koji je član veterana na privremenom radu u Švedskoj, koji nas je obradovao poklonom, jednom fudbalskom loptom”, kažu naši veterani.

 

Sastav “Veterani Srbobran”: Kuprešanin, Šijačić, Marić, Muminović, Drapšin, Topalov, Čika, Kobilarov, Marjanov, Ćorić, Gerdijan, Kočiš, Barna, Spasić i Komlenić.

Sastav veterani “Slavija Novi Sad”: Zinić, Drinc, Ješić, Verlic, Perković, Branković, Kormanjoš, Ćurčić, Perišić, Jevtić i Lazarević. 

Facebook Komentari