Humanitarne akcije su bile uspešne. Stevan je na terapiji u Italiji.

17. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Škola

Od kako je obznanjena činjenica da je jednom od učenika Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” potrebna finansijska pomoć da bi nastavio lečenje od opake bolesti, svi u ovoj obrazovnoj ustanovi dali su se u akciju prikupljanja sredstava. Ovo su rezultati.

Održan je niz humanitarnih aktivnosti u školi tokom kojih je sakupljena suma od 104.330 dinara, za lečenje učenika Nađ Stevana. Ova suma novca je sakupljena:

  1. Dobrovoljnim prilozima učenika mlađih odeljenja,
  2. Humanitarnom žurkom koju su organizovali učenici VIII1 i VIII4 odeljenja (65 690 dinara),
  3. Akcijom sakupljanja i prodajom elektronskog otpada škole,
  4. Dobrovoljnim prilozima građana, roditelja i učenika na maturskoj priredbi naših osmaka.

“Ono što ne možemo, a da ne spomenemo, je to da smo vrlo ponosni na naše učenike i njihove roditelje, na nastavnike i pomoćno osoblje škole, zbog empatije, zbog ujedinjenja i složnosti, zbog dobrote i humanosti koju su pokazali. S obzirom da je nastava završena, ovim se završavaju i naše humanitarne aktivnosti za Stevana. Ujedno se nadamo, da neće biti potrebe za aktivnostima ovog tipa ni za Stevana ni za jednog učenika naše škole, ni za jedno dete. Ali, ako bude, mi smo tu da već od septembra zasučemo rukave i pomognemo koliko god je to u našoj moći. Stevan je trenutno na lečenju u Italiji sa svojim roditeljima i mi im želimo puno sreće sa ovom vrstom terapije, mnogo snage i izdržljivosti za sve šta sledi, a nadamo se da sledi ozdravljenje. Čekamo te Stevane u našim klupama da se družiš sa svojim drugarima i da veselo trčih hodnicima škole željan znanja. Šaljemo ti zagrljaje i poljupce”, poruka je koja stiže iz kancelarije direktorke škole.

Facebook Komentari