Svečani prijem za najbolje košarkašice

13. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Lokalna samouprava, Sport

Izuzetnim sportskim rezultatima, mlade košarkašice srbobranskog ženskog kluba, zavredile su pažnju predsednika opštine Radivoja Paroškog, koji im je danas u Maloj sali opštine priredio svečani prijem.

Ženski košarkaški klub “Srbobran” tokom cele prošle sezone imao je rezultate koji su bili vrlo zapaženi u svih 6 takmičarskih kategorija, ali su juniorke osvajanjem 4 mesta u državi, i kadetkinje osvajanjem prvenstva pokrajine, najviše odskočile, čime su zaslužile da im se pokloni posebna pažnja. Prijemu kod predsednika, pored dva pomenuta tima, prisustvovali su i predsednik kluba Milorad Subić, prvi trener Slobodan Subić, i trener mlađih kategorija igračica, Branka Subić.

“Pozvao sam vas da dođete, jer sam želeo da vam ukažem čast i zahvalnost, za sve što se do sada učinili i činite za popularizaciju sporta u Srbobranu. Vaš klub je jedan od boljih u našem gradu i to pokazuje stručan, pedagoški rad koji postoji u njemu, zbog čega se moramo zahvaliti rukovodstvu i trenerima koji vas vode. Okupiti stotinjak sportistkinja u maloj sredini kao što je Srbobran nije lako i jednostavno. Lokalna samouprava pokušava to da prati, da podržava vaš rad, ali tako nešto vi zaslužujete svojim požrtvovanjem i rezultatima. Shodno svojim mogućnostima, lokalna samouprava i više nego dobro prati sport u opštini Srbobranu, imamo oko 1.200 sportista u svim klubovima, i trudimo se da za svaki klub obezbedimo dobre uslove za rad. Naša strategija u sportu jeste rad sa najmlađim generacijama, da im obezbedimo stručni sportski i pedagoški rad, da mogu da napreduju i postižu dobre rezultate, ali i da se kasnije mogu uključiti u neke još bolje i bogatije klubove, kad nekoga od sportista školovanje ili druge životne okolnosti odvedu odavde. Želim vam da ponovite ovako dobre rezultate, da oni budu još bolji, da imamo još više reprezentativki, ali da budete, pre svega, dobri i uspešni kao ljudi”, srdačno je predsednik Paroški pozdravio svoje goste.

Predsedniku se na gostoprimstvu zahvalio, prvo Milorad Subić, koji između ostalog naglasio da je lokalna samouprava u protekloj sezoni pomogla klubu, na način kako to nikada pre nije učinjeno. U ime svih prisutnih, Milorad je predsedniku Paroškom uručio zahvalnicu kluba, kojom je velika zahvalnost na podršci formalizovana. “U ovim rečima neka kurtoazije već se radi o čistoj istini; dugo vremena sam u košarci, bilo je poprilično problema, ali neko ko nas je podržao od prvog momenta kada je to formalno mogao i koji nas u razgovorima nikada nije izigrao, bio je predsednik opštine Radivoj Paroški. Ono što smo dogorili, od materijalne pomoći do stipendija, sve je ispoštovano. Takvu podršku nismo imali od osnivanja kluba, zbog čega mu se javno zahvaljujem. Srećan sam što se potvrdilo da je taj novac uložen u pravu stvar, u razvoj ženskog sporta”.

Par reči o svom radu, ali i teškom putu koji je trebao biti pređen, od prijema devojčica u klub do njihovog formiranja u ozbiljne igračice, rekao je i bračni par Subić, Branka i Slobodan, koji zajednički ulažu napore kao treneri i pedagozi kako bi iz odvih devojaka izvukli ono najbolje. Sa predsednikom Paroškim razgovarala je i Jelena Ćurčić, jedna od najboljih igračica kluba. Ona je sigurna da su uspesi proizašli iz dobrog rada u klubu, a lično je posvedočila i da se sa takvom posvećenošću i stručnošću nije susretala u prethodnim sportskim kolektivima u kojima je trenirala. Opšti utisak svih prisutnih bio je da se od visoko postavljenih ciljeva neće odustajati i da će se u njihovom ostvarivanju istrajati, kako sa pozicije igračica i čelnika kluba, tako i sa pozicije pretstavnika lokalne vlasti.

Facebook Komentari