Naši fudbaleri postali heroji Bačkog Gradišta

11. jun 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Zabava

U godini u kojoj je fudbalski klub “Srbobran” istupio iz lige, njegova  “deca” nastavljaju da nižu uspehe, ali u dresovima jednog drugog, komšijskog kluba.

Posle ulaska u ligu sa FK “Srbobranom” iz Vojvođanske lige “Sever” u “Srpsku ligu Vojvodine”, fudbaleri Srbobrana Borislav Ikrašev i Aleksandar Marjanov proveli su godinu dana sarađjivajući sa “Vojvodinom” Iz Bačkog Gradišta. Prolivavši mnogo znoja, ulagajući još više truda i uz odricanja od mnogih stvari, svo vreme se posvećivali fudbalu, ostvarivši savršene rezultate tokom cele godine. Pre svega osvojili su Kup FSO Bečej-Srbobran savladavši Turince u finalu 5:0 (2:0), gde je Aleksandar Marjanov krunisao pobedu za het-trikom.

Nastavili su sa pobedama u Kupu tako da su došli i do novog pehara osvojivši Kup Područne lige Subotica, gde su u finalu pobedili “Tisu” iz Adorjana sa 2:0 (0:0), a Aleksandar je bio strelac drugog pogotka na meču. Tako su se plasirali u 8 najboljih ekipa u Vojvodini i ušli u istoriju kluba iz Bačkog Gradista sa ogromnim uspehom. U četvrtfinalu Kupa Vojvodine na domaćem terenu savladali su Srpskoligašku “Mladost” iz Bačkog Jarka sa 2:0 (2:0), i opet je Aleksandar bio strelac oba pogotka i uveo “Gradištance” u polufinale.

U Polufinalu dočekali su ponovo Srpskoligaša, sjajnu ekipu “Bratstva” iz Prigrevice. U regularnom delu bilo je nerešeno 1:1( 0:0), strelac je bio Borislav Ikrašev, ali posle lutrije i izvođenja penala nisu imali sreće da pobede i da se plasiraju u finale gde bi oprobali svoje šanse na stadionu “Karađorđe”. Statistika u Kupu je izgledala ovako: u 9 utakmica zabeležili su 8 pobeda i jedan poraz, nakon penala, a gol razlika je bila 34:4, gde je Aleksandar postigao 13 pogodaka, dok je Borislav to učinio 2 puta. Što se tiče lige, tu su bili još uspešniji i tako ušli u istoriju kluba dugu 106 godina. Ostvarili su ogroman uspeh time što su postali Prvaci “PFL Subotica” sa osvojena 74 boda, ostvarili su 23 pobede, 5 nerešenih razultata i samo 2 poraza u 30 ligaških mečeva.

Drugi snajperista lige Aleksandar Marjanov je 25 puta tresao mrežu, dok je Borislav Ikrašev 12 puta uspeo da smesti loptu u gol. Statistika je bila zanimljiva jer su Gradištanci jedini ove godine stigli do trocifrenog broja golova u Srbiji 116:25, a ukupna statistika za celu godinu je 150:29. Ovom prilikom želimo da čestitamo Aleksandru i Bori, kao i celom klubu “Vojvodina” iz Bačkog Gradista, na veoma uspešnoj sezoni i osvojenoj tituli. Želimo im mnogo sreće u daljim takmičenjima.

Facebook Komentari