“Vukovi” osnovci održali završni koncert

28. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola, Zabava

Koncert u holu Osnovne škole “Vuk Karadžić”, pred kraj školske godine, tradicija je koja se ne prekida i na koju su zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi vrlo ponosni, a baš danas je održan jedan takav nastup.

Učenici viših razreda, koji čine Hor Vukove škole, izveli su veliki broj poznatih numera popularne i rok muzike. Koncert su otvorili polaznici Hora Osnovne muzičke škole iz Vrbasa, odeljenje u Srbobranu, koji su najavljeni kao gosti ove muzičke svečanosti. Izveli su rusku narodnu pesmu “Rjabinoška” uz muzičku pratnju Nikole Stanojevića, dok su kao solisti nastupile Jasmina Vasić i Jelena Bojanić.

“Kao ptica na mom dlanu”, “Tempera”, “Izgleda da mi smo sami” i “Yesterday” samo su neki od poznatih naslova pesama koje su horski izveli učenici škole “Vuk Karadžić”, a za svaku od ukupno devet predstavljenih obrada numera, nastupili su i drugi solisti, što je ukupno gledano zaista veliki broj dece koja se mogu pohvaliti fantastičnim glasovnim mogućnostima. Iako većinu izvedenih pesama publika dobro poznaje, sa iznenađenjem na licu su dočekali prve stihove nekih od njih, jer su drugačijim aranžmanom one postale sasvim nova muzička dela.

Jednočasovni nastup pratilo je šezdesetak naših sugrađana, uglavnom roditelja i članova porodica dece koja su nastupila, nekolicina prosvetnih radnika, i direktorke obe osnovne škole iz Srbobrana. Sa jednom od njih direktorkom škole “Vuk Karadžić”, Julkicom Popović, porazgovarali smo malo o samom nastupu, ali i nekim drugum aktuelnim temama.

“Složićemo se svi da je koncert bio predivan. Meni se baš jako dopao. Naša škola ima sad već dužu tradiciju dobrog Hora, što svake godine bude potvrđeno jednim dobrim nastupom. Naši učenici uvek su se rado odazivali pozivu da pristupe Horu, a on je sad postao i obavezan kao nastavni predmet za sve učenike koji pokažu talenat. Do sad je Hor vodila i koncerte osmišljavala nastavnica muzičkog vaspitanja Jadranka Miković Džaferović, dok je ovaj koncert priredila mlada nastavnica Aleksandra Šuntić, koja je sa nama već nekoliko meseci. Ona menja Jadranku, koja je trenutno na trudničkom bolovanju. Aleksandra je sad prvi put imala priliku da se pokaže pred Srbobranskom publikom i širem auditorijumu, a ja sam baš srećna što je to bilo ovako uspešno”.

Jadranka Miković Džaferović, Julkica Popović i Aleksandra Šuntić.

Iskoristili smo priliku da od direktorke Jasmine dobijemo i neku informaciju vezanu za ovogodišnje male maturante. Kad će biti dodela diploma, maturska proslava, a i završni ispiti? “Imamo tri redovna odeljenja osmog razreda i jedno specijalno, i svi oni su gotovo spremni za žurku. Matursko veče će kod nas biti održano 14. juna, što oni željno iščekuju. Toalete se već biraju, zakazuju se frizeri, i sva ta euforija koja je u njihovim godinama vrlo izražena, uveliko je prisutna. Istog dana, pre same proslave imaćemo svečanost dodele diploma, proglašenje Vukovaca i đaka generacije. I ove godine smo ušli u projekat kojim će naš đak generacije biti na bilbordu u Srbobranu, kako bismo istakli sve ono što je najbolje u našoj opštini, i konkretno u našij školi. Nakon toga učenci će imati završne ispite iz sva tri testa, srpskog jezika, matematike i kombinovanog. Posle toga ih očekuje ispunjavanje liste želja i upis u srednje škole. Ove godine imamo  dobru generaciju, moram to da kažem, osmaci su nam zaista zablistali i nadam se da će većina njih upisati baš one škole i smerove koje žele”, rekla je direktorka Julkica Popović, izrazivši na kraju želju da i ove godine lokalni mediji proprate svečanost dodele diploma i ispromovišu najbolje đake, jer ta deca to zaslužuju.

Facebook Komentari