PEHAR JE NAJZAD U RUKAMA NAŠIH ODBOJKAŠICA

27. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

Juče je u srbobranskoj sportskoj Hali odigrano poslednje kolo Druge Vojvođanske lige, gde su naše odbojkašice rutinski savladale protivnice iz Žablja sa 3:0 u setovima, i tako potvrdile ono što se već tri kola pre kraja takmičenja znalo.

Druga seniorska ekipa odbojkaškog kluba “Elan Volley”, pod vođstvom trenera Dragana Jojkića, ubedljivo je osvojila prvo mesto i plasman u viši rang takmičenja sa maksimalnim učinkom, 12 utakmica, 12 pobeda, čime su potvrdile da su u ovoj konkurenciji za koplje iznad svih protivnika.

Pre same utakmice, publika na tribinama je prisustvovala jednom lepom i emotivnom događaju. Naime dosadašnji kapiten ekipe Ana Bogojević, rešila je, da nakon ove sezone stavi tačku na svoju igračku karijeru koja je trajala punih 18 godina. Ponikla u ŽOK “Turija”, a zatim igrajući za razne klubove kao što su novosadska “Vojvodina”, “Partizan” iz Sremskih Karlovaca, “Slavija” i td. da bi se na posletku vratila u svoj Srbobran gde je odigrala poslednjih nekoliko sezona. Tim povodom, Predsednik kluba, Boško Popović, je Ani u znak zahvalnosti uručio prigodne poklone i poželeo joj puno sreće i uspeha u daljem životu i radu.

Devojke su već od samog starta protivniku stavile do znanja da se na terenu pita samo jedan tim, a to je Elan, rešene da srbobranskoj publici pokažu zašto su ubedljivo na prvom mestu. Trener Dragan Jojkić, s obzirom na “snagu” protivnika rešio je da ovog puta da šansu i onim igračicama koje su u dosadašnjem toku prvenstva imale manju minutažu, a one su mu se na ukazanom poverenju odužile na najbolji mogući način. Ni jednog trenutka, ubedljiva pobeda nije dolazila u pitanje, gošće iz Žablja nisu imale rešenja za naše Anju Gavrilov i Stašu Erceg, koje su svojim razornim smečevima dizale publiku na noge.

I na kraju OK “Elan Volley 2” – ŽOK “Žabalj Volley” 3:0 (po setovima 25:16, 25:15 i 25:18). Nakon meča, uz veliki aplauz sa tribina, predsednik odbojkaškog saveza “Srednja Bačka”, Slobodan Vignjević, je šampionskoj ekipi Elana uručio zlatne medalje i pobednički pehar, a predsednik kluba je svakoj igračici darovao poklon koji će ih zauvek podsećati na ovaj uspeh. Nakon završetka utakmice zamolili smo prvog čoveka srbobranskog kluba, Boška Popovića, da za naš portal da izjavu sumirajući dosadašnji tok sezone:

 

“Sezona 2018/2019. se ovim našim uspehom završila izuzetno lepo i pored teških i turbulentnih momenata kroz šta smo svi prošli u pedhodnom periodu, ali zajedničkim snagama kako to mi inače i radimo, uspeli smo da to sve prebrodimo i na kraju stavimo pečat na ovu sezonu na zadovoljstvo svih nas. Kada sve saberemo i oduzmemo sezona je generalno bila uspešna, mlađe pionirke su ove godine zauzele drugo mesto u svom prvenstvu što je za ovu malu decu izuzetno važno, kao i nama koji vodimo ovaj klub da se kontinuitet osvajanja medalja nastavlja. Prva seniorska ekipa koja je i imala najviše problema u smislu povreda, na posletku nije imala ni sreće, jer je čak šest utakmica u prvenstvu izgubila sa 3:2 gde su samo nijanse odlučivale. Međutim mi ne nameravamo da očajavamo zbog toga, nego već od sutra krećemo u realizaciju plana za narednu sezonu, a pre toga ostaje nam da se priključimo takmičenjima u uličnoj odbojci za najmlađe, do kraja juna meseca, a koji se održavaju širom Vojvodine.”

Danas ste koliko vidimo ispratili jednu igračicu u odbojkašku “penziju”?

“Tako je. Naš kapiten i naš vođa ekipe kako na terenu tako i van njega, naša Ana Bogojević, je rešila da kako se kaže ‘okači patike o klin’ i u narednom periodu se posveti nekim drugim životnim obavezama, a mi smo evo imali potrebu da joj se na neki način odužimo za sve ono pozitivno što je ona svojim dolaskom u naš klub donela. Odbojkašica, sportista u pravom smislu te reči kroz ovaj period igranja u Elanu, kod saigračica i nas koji vodimo klub stekla je neizmerno poštovanje i ljubav i meni je zaista žao da je više nećemo gledati na mreži, ali to je život sportiste, kada dođe vreme da se morate okrenuti i drugim obavezama i ući u neku drugu dimenziju života i rada. Meni ostaje da ispred svih u klubu kažem Ani jedno veliko HVALA.”

Koji su Vam planovi za naredni period?

“Što se plana za sledeću sezonu tiče, on je već sada spreman. Ostaje nam samo da vidimo sa kojim igračkim kadrom i kapacitetima ćemo raspolagati u buduće, a koliko je meni poznato skoro sve igračice ostaju, tako da ćemo se od sledeće sezone takmičiti u prvoj Vojvođanskoj ligi, a gledaćemo da i tada prijavimo drugu razvojnu seniorsku ekipu u koju ćemo po prvi put uključiti i devojke iz Turije, koje će zajedno sa devojkama iz Srbobrana činiti tu ekipu. U avgustu mesecu počinju pripreme. U planu je da i devojčice mlađih kategorija iz Turije prijavimo za takmičenja, ostaje nam samo da se sa roditeljima dogovorimo oko detalja budućih aktivnosti. Na kraju želim da izrazim jednu veliku zahvalnost našim navijačima i roditeljima koji su nas iz utakmice u utakmicu pratili i bodrili, a zatim i svima onima koji su nam na bilo koji način pomogli, jer bez njih ni ovih uspeha ne bi bilo. Mi ćemo im se u narednom periodu odužiti dobrim igrama, pa da i sledeće godine ako Bog da, zajedno slavimo neki novi uspeh ”, istakao je na kraju Boško Popović, predsednik odbojkaškog kluba Elan Volley.

Facebook Komentari