Održan je 11. Memorijalni turnir SINIŠA GAVRILOV

23. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Fudbal, Sport, Zabava

Tradicija koju srbobranski zaljubljenici u fudbal svakog proleća iznova organizuju je Memorijalni turnir “Siniša Gavrilov”, koji je u sredu, 22. maja, u Šumici održan po 11. put.

Turnir koji nosi ime našeg prerano preminulog trenera, slavi fudbal i lepotu igranja istog, a sve kroz mlade igrače koji se na njemu nadmeću. Na ovogodišnjem memorijalu učešće su uzela tri kluba naše opštine: “Srbobran”, “Mladost Radost” i “Mladost” iz Turije, uz jednog predstavnika sa strane, “Lovćenac”. U prvom polufinalnom meču igrali su srbobranski timovi, a pobedu lagano odnosi domaćin iz Šumice, dok su u drugom duelu Turijci bili bolji od Lovćenčana. Treće mesto, na penale, uspeva da izbori “Lovćenac” protiv tima “Mladost Radost”, a u finalu “Srbobran” nadigrava “Mladost”, i ponovo osvaja turnir na svom terenu.

Lovćenačka ekipa je morala da krene kući odmah po završenoj utakmici za treće mesto, zbog čega nisu prisustvovali ceremoniji dodele medalja. Ostale tri ekipe medaljama su okitili članovi porodice pokojnog trenera Siniše Gavrilova, njegovi otac i brat. Nakon što je turnir završen imali smo priliku da porazgovaramo baš sa Sinišinim bratom blizancem, Slavišom, koji se istinski trudi da turnir nastavi da se održava.

“Najbitnije od svega je da se turnir i dalje održava. Trudimo se da svake godine napravimo lep ambijent i uživamo u fudbalu. Za to dugujemo zahvalnost predsedniku fudbalskog kluba Srbobran, Jovici Tešiću, takođe i treneru Milošu Drači, koji su omogućili da se i ove godine održi turnir. Imali smo ideju da ove godine učestvuju deca iz sva četiri kluba naše opštine, i jako mi je žao što ekipa iz Nadalja nije mogla da dođe. Ne znam da li je bio problem broj igrača kojima raspolažu, ili nešto drugo, u svakom slučaju mi smo umesto njih pozvali “Lovćenac” kao četvrtu ekipu i turnir je uspešno održan. Bilo je uživanje gledati fudbal, a sigurno i učestvovati na turniru. Danas su igrali dečaci pionirskog uzrasta, ali je zbog manjeg broja igrača u nekim klubovima bilo dozvoljeno da nastupe i deca malo mlađa i starija. Timove su danas činili igrači više različitih godišta. Polufinala su bila, relativno, lagano rešena, nije bilo produžetaka niti penala, dok je na utakmici za treće mesto penalima odlučen pobednik. U funalu je viđena vrlo zanimljiva igra i neizvesno je bilo do samog kraja”, rekao je Slaviša Gavrilov nakon uspešno završenog turnira.

Na ceremoniji dodele medalja, organizatori su isticali kako na ovakvim susretima nije mnogo bitno ko je zauzeo koje mesto, već na prvom mestu treba da je fudbal. Igračima svih timova učesnika podeljene su identične medalje, baš iz razloga da se među decom tog uzrasta ne pravi nikakva razlika. Naš sagovornik Slaviša, potvrdio nam je taj stav, iznoseći svoje mišljenje: “Takmičarski duh kod mlađih kategorija igrača treba da dođe u fokus tek u nekom uzrastu omladinaca, ili možda kadeta, dok je kod najmlađih najbitnije učešće, i da se pokaže da su nam svi jednaki. Među decom tog uzrasta ne treba praviti neku veliku razliku, bitno je učešće. Možda to zvuči kao neka floskula, ali je istina”.

I pored toga što je učešće najbitnije, pobednički tim, pioniri FK “Srbobran”, slavili su svoje pobede vrlo glasno, jer lep je osećaj biti najbolji u bilo čemu, a kako ne u fudbalu. U našoj facebook galeriji možete pronaći više fotografija sa ovog takmičenja.

Facebook Komentari