ŽKK Srbobran pobedio Kraljevo i plasirao se u polufinale Juniorskog turnira

18. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Danas je u Srbobranu i svečano otvoren Košarkaški državni turnir za juniorke, na kom učestvuje 8 najboljih timova iz cele Srbije, a među njima i naš ŽKK “Srbobran”.

Turnir su svečano otvorili predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, i Zlatko Bolić, Generalni sekretar košarkaškog saveza Vojvodine, ujedno i naš proslavljeni košarkaš. Prvi se okupljenima obratio predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški, kao predstavnik organizatora turnira. Zahvalio se košarkaškom savezu na ukazanom poverenju, kada je Srbobranu dodelio organizaciju ovako velikog takmičenja. “Za Srbobran je velika čast što u objektu u kom je odigrano Evropsko Juniorsko prvenstvo, gotovo pre 30 godina, danas ponovo imamo najbolje mlade sportiste iz svih krajeva Srbije. Želim vam svima mnogo uspeha, kako na ovom turniru, tako i u košarci i životu uopšte”, rekao je Paroški. Zatim je turnir svečano proglasio otvorenim Zlatko Bolić, koji je igračicama poželeo da se pokažu u što boljem svetlu, ostvare što bolje razultate i da sa turnira odu zadovoljne.

Na turniru su prvog dana odigrana sva 4 meča četvrtfinalne serije: ŽKK Radivoj Korać je pobedio ŽKK Partizan 62:57, Novosadska ŽKA slavila je protiv ŽKK Svrljiga 96:17, KK Crvena Zvezda bila je bolja od OKK Paraćina 92:55, dok je nama najzanimljivija utakmica ŽKK Srbobran i ŽKK Kraljevo završena slavljem domaćeg tima zbog rezultata 89:62.

ŽKK Srbobran sutra, u subotu, od 17:00 časova igra u prvom polufinalu protiv tima ŽKK Radivoj Korać. Verujemo da nije potrebno naglašavati da će našim devojkama biti potrebna velika pomoć sa tribina, i da bi bilo lepo da ih u pokušaju da se domognu finala lepo podržimo, iako je protivnik mnogo jak.

U meču sa Kraljevom samo je par prvih minuta igre bilo upitno da li će se naše “Belle” uspeti izboriti sa gošćama, ali već sredinom prve četvrtine rezultatsku inicijativu imaju Srbobranke. Domaći tim se konsoliduje i pruža igru kakva se od njih i očekivala. Ovu prvu četvrtinu obeležila je povreda Jelene Ćurčić, jedne od najbitnijih igračica Srbobrana. Ona je nezgodno doskočila u borbi za loptom pod košem i pri tome teže povredila koleno, zbog čega je upućena u bolnicu u Vrbasu.

Prva deonica igre završena je rezultatom 25:18, druga 21:14, treća 28:17 i poslednja 15:13. Dovoljno je pogledati rezultate po četvrtinama i jasno je da je Srbobran dominirao tokom celog meča, samo je trebalo da se sačeka kraj i vidi sa kojim rezultatom će slaviti. Najefikasnija na terenu bila je igračica kraljevačkog tima Marija Trišović, koja je postigla 33 poena za 37 minuta igre. 1/6 sa linije penala, 7/13 za dva poena i 6/8 za tri je njen učinak na ovom meču. Zabeležila je 5 skokova i 4 asistencije. U timu pobednika plej Tamara Ivkov pogodila je 20 poena, 4/5 u penalima, 5/8 za dva poena i 2 trojke iz 5 pokušaja. Imala je i 5 skokova i 6 asistencija. Uz nju sledeća zapažena je bila Maja Stajkovski sa 17 poena i 3 trojke, dok su dvocifrene bile još Mirjana Zorić 15, i Jelena Curaković 14 poena.

Trener Slobodan Subić zadovoljan je pobedom, ali takođe zna da će mu u polufinalu biti teško da pobedi ekipu kakva je “Radivoj Korać”, i to bez povređene Ćurčićke, koja je pod košem nezamenjiva. U svakom slučaju, Subić ne misli da se povlači, već napada i obećava da će njegove devojke pružiti dobru košarku, a ako bude bilo i publike da ih podrži, ovaj tim možda može i u finale. Subota, 18. maj, od 17:00 časova, svi na tribine da obezbedimo to finale.

Facebook Komentari