Podrška rađanju je u fokusu rada udruženja “Ruka spasa”

18. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, udruženje

Udruženje žena “Ruka spasa” je uz pomoć opštine Srbobran još jednom okupilo roditelje sa novorođenim bebama iz naše lokalne zajednice. Za poslednja 2 ipo meseca rođeno je u opštini 35 beba, i za svaku od njih obezbeđeni su posteljina za krevetac i kapice, čarapice, rukavice, koje kao i uvek prave žene iz “Ruke spasa”.

Okupljanje je kao i do sada bilo u maloj sali zgrade opštinske uprave, a roditelje i decu dočekali su Savka Lazić, predsednica udruženja, i predsednik opštine Radivoj Paroški. Gospođa Lazić sa zadovoljstvom je saopštila da je ovaj broj novorođenčadi najveći do sad, i svima njima je poželela da se svi zajedno još jednom, ili više puta, sretnu i u budućnosti.

“Pred mladim roditeljima i njihovom tek rođenom decom je život, a lokalna samouprava pokušava da pomogne u njihovom odrastanju. Akciju sprovode vredne žene iz ‘Ruke spasa’, koje misle na vas dok izrađuju ove lepe predmete, i opština Srbobran uvek podržava dobre akcije, pametne ideje i sve ono što može da olakša život građanima, u ovom slučaju mladim roditeljima. Treba reći da smo uspeli da za građane učinimo nešto što ne uspevaju ni veće i bogatije sredine; mislim na besplatan prevoz za sve građane na teritoriji opštine Srbobran, besplatan prevoz za đake u Srbobranu, besplatne užine i letovanje na moru, i to jeste vredna podrška i dokaz da mislimo na sve građane. Želim da se natalitet u opštini Srbobran poveća, da nas u budućnosti ima više, jer budućnost je u deci, oni su naš ponos i sve što radimo radimo za njih”, rekao je Radivoj Paroški, tokom svog obraćanja okupljenim roditeljima.

 

Facebook Komentari