Vitezova nagrada za pesnike u rukama mladih Srbobranki

13. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Konkurs, Škola

Na juče održanom Festivalu pesnika za decu “Vitezovo proleće”, održanom po 17. put, u beogradskom Sava centru, učešće su uzeli i naši mali Srbobranci, učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

Mladi pesnici iz Srbobran po 12. put našli su se u ovom odabranom društvu. Časopis “Vitez” svake godine nagrađuje, kako literarne tako, i likovne radove, a ove godine na njihov konkurs pristiglo je 15.000 radova. Čak 1.000 radova je odabrano i magrađeno knjigom i diplomom. Najkreativniji ove godine su bili: Selena Glamočić, Elena Radović, Jelena Brankov, Gordana Milošev, Ana Plakalović, Teodora Mijić i Mila Dunđerski.

Nagrađenima u čast priređen je bogat program u kome su učestvovali poznati pisci, pevači i zabavljači, među njima i: Matija Bećković, Blagoje Baković, Radomir Andrić, Slobodan Stanišić, Bora Đorđević, Leontina i hor ,,Čarolija”, Dušan Svilar, Ivana Jordan, Srđan Dinčić i drugi. Naši učesnici iskoristili su priliku da se slikaju sa nekima od njih i tako ponesu još neku uspomenu sa festivala.

Učiteljica Snežana Stanojev, pokretač saradnje sa časopisom  ,,Vitez”, rekla je da se odrastanje ne može zamisliti bez kvalitetnog časopisa, jer on deci pre svega omogućava prisustvo na savremenoj književnoj sceni. Učenica Jelena Brankov kaže: ,,Ovo je dan za nezaborav. Jedva čekam da pročitam knjigu i pokažem drugarima diplomu”. Ispričaće im i kakva je sva čuda doživela u Muzeju iluzija i kakve sve naučne tajne otkriva Park nauke.

Ove posete su dodatno organizovali učitelji Dalibor Sajčić, Nataša Mušicki, Vera Vorgić i Snežana Stanojev, iskoristivši priliku , da kad su već u Beogradu deca vide još nešto zanimljivo. Muzej iluzija i Park nauke na Adi, sigurno će im ostati u lepom sećanju.

Facebook Komentari