Kadetska ekipa ŽKK Srbobrana postala Prvak Vojvodine!

13. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, košarka, Sport

Veliki uspeh postigle su mlade igračice ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, u završnici prvenstva Vojvodine za kadetski uzrast, osvojile su šampionsko zlato u finalu protiv Pančeva, u istoimenom gradu..

U petnestogodišnjoj klupskoj tradiciji bilo je mnogo uspeha, ali će nedelja, 12. maj i gostovanje u Pančevu, ostati upamćena po tome da je kadetska ekipa Srbobrana postala Prvak Vojvodine! Naše kadetkinje su uspele da naprave neverovatan rezultat ove sezone. Velika želja, motivacija, angažovanost i neverovatna igra rezultat su napredovanja kroz celu sezonu. U polufinalu su naše devojčice pobedili favorizanu ekipu Spartaka iz Subotice rezultatom 72:49, a u finalu i domaću ekipu, ujedno i prvoplasirani tim regularnog dela sezone, rezultazom 72:53.

Za najboljeg igrača proglašena je igračica ŽKK SRBOBRANA – Mirjana Zorić, koja je sjajnom igrom i iskustvom vodila tim na terenu, a ostale su je pratile podjednako sjajnom igrom. “Pre svega želim da se zahvalim mojim devojkama, koje su mi pomogle da u mojoj završnoj godini, kao kadetkinja, napravim ovoliki uspeh. Bez njih ovo ne bi bilo ostvarljivo. Igrale smo dve jako teške utakmice, u kojima smo dali naš maksimum, što se na kraju i pokazalo. Ni u jednom trenutku se nismo predavale. Želim da se zahvalim svim ekipama na fer i korektnoj igri”, poručila je Mirjana, koja odlične partije pruža i za juniorsku ekipu, ali i za prvi tim. Predstojećeg vikenda očekuje je i završni turnir prvenstva države za juniorke, koji se igra u Srbobranu.

Za najboljeg trenera proglašena je naša Subić Branka, kojoj je ovo drugo uzastopno priznanje za odličan rad sa mlađim kategorijama košarkašica. Prethodno joj je uručeno od strane sportskog Saveza opštine Srbobran u kategoriji „Najuspešniji trener u 2018. godini“. “Kada smo počinjali sezonu bili smo svesni da smo jako mladi i nismo forsirali pobede, već smo igrali iz utakmice u utakmicu tako da ispravljamo greške iz prethodnih utakmica i da napredujemo i individualno i timski. U mnogim utakmicama smo bili nekompletni, ali nam ni to nije bilo bitno, igrao je ko je mogao, i svaka je davala sve od sebe u svakoj utakmici i u svakom minutu provedenom na terenu. Iako nismo u regularnom delu završili kao prvi, već kao treći, u polufinalu i finalu smo igrali sa neverovatnom energijom i sa ciljem da pokažemo da možemo da budemo najbolji. Sve što smo treniratli i radili tokom sezone krunisali smo ovom medaljom. Jako sam ponosna na našu decu, one su naše zlato koje treba čuvati i negovati. Hvala svoj deci, roditeljima i svima koji su pomagali tokom sezone. Ovo je zajednički uspeh”, rekla je Branka odmah po dodeli priznanja.

Facebook Komentari