SLAVILA SE ŠAMPIONSKA TITULA

09. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

Takmičarske sezone u pojedinim sportovima, u kojima se takmiče srbobranski klubovi, već su gotove dok u ostalima samo što nisu, a tek po neki tim ima šanse da bude šampion u svojoj ligi. Sinoć su to prve učinile odbojkašice drugog seniorskog tima kluba “Elan Volley” i to tri kola pre kraja takmičenja.

Kada bi neko rekao da takav ishod nije očekivan, u najmanju ruku bi bio neiskren, jer ove devojke od prvog nastupa beleže isključivo pobede, o čemu smo već pisali, i to ne samo pobede već najčešće ubedljive, sa 3:0 u setovima. Sinoćni meč koji su odigrale pred svojom publikom, protiv ekipe ŽOK “Bečej”, za malo da bude baš takav, tradicionalan, ali je neiskustvo učinilo svoje.

Prva dva seta Srbobranke završavaju trijumfalno, iako je protivnik drugoplasirani tim lige, u prvom sa odnosom poena 25:13, a u drugom 25:16. U treći set je “Elan” ulazi rasterećeno i bez žara na startu, što ih je koštalo rezultatski, od početka je stvoren veliki zaostatak koji do završetka seta devojke nisu uspele da sustignu. Gube ga rezultatom 22:25. Ovaj mali potres otrežnjujuće je delovao na izabranice trenera Jojkića, te u 4. deonicu ulaze koncentrisane i ostvaruju ubedljivu pobedu, u setu 25:12, a u utakmici 4:1.

Ovom pobedom sjajne mlade devojke obezbedile su naslov prvaka 2. Vojvođanske lige, iako ih čeka još par nastupa do kraja sezone. Pored titule za koju će im pehar biti uručen u poslednjem kolu, kada će pred svojom publikom igrati sa žabaljskim timom, “Elan Volley 2” obezbedio je sebi učešće u 1. Vojvođanskoj ligi naredne sezone. O svemu ovome, a pre svega o trećem setu, imali smo priliku da nakon meča porazgovaramo sa najboljom odbojkašicom šampionskog tima, Anjom Gavrilov, koja je ujedno i kapiten ekipe.

“Malo smo se opustile posle drugog seta, počev od mene pa do poslednje igračice u timu. Mislile smo da je već sve dobijeno, ali ni jedna utakmica nije dobijena dok na semafora ne budu 3 seta po 25 poena, sa naše strane. Posle izgubljenog trećeg seta trener nije morao ništa da nam kaže, same smo shvatile šta treba da radimo. Ne smemo ni sa jednom ekipom da igramo egal, znamo da smo bolje i tako moramo da se postavimo u svakom setu. Počele smo hrabro ovu sezoni i nadam se da ćemo je hrabro i završiti. Pre kraja sezone smo ostvarile cilj koji smo imale, prvo mesto na tabeli i samim tim plasman u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu Vojvođansku ligu. Meni je ovo prva titula i jako sam srećna. Zadovoljna sam i ponosna, ne mogu da vam opišem taj osećaj. Kao kapiten, trudila sam se da držim svo vreme dobru atmosveru u ekipi, da ni jedna devojka ne uđe nervozna na teren, osećam da moja reč njima znači i zato se trudim da sve budu vesele i da ne ulaze u salu sa nekim lošim mislima, ako ih je bilo tog dana. Sledeće sezone ćemo verovatno spajati prvi i drugi tim u jednu ekipu, i nadam se da ćemo ovu dobru energiju nastaviti da širimo i u Prvoj ligi, gde ćemo nadam se dostići opet neki dobar nivo”, uz veliki omeh zadovoljstva zbog ostvarenog rezultata saopštila nam je Anja, ističući da je jako ponosna na svoj tim.

Ponosan i srećan bio je i prvi strateg kluba “Elan Volley” Dragan Jojkić, koji nam je malo izanalizirao ovaj poslednji meč: “Bez obzira što smo gledali da devojke pripremimo na neku opušteniju atmosveru, sam imperativ toga šta ova utakmica nosi je malo više uticao na njih, a pogotovo ambijent u kom je igramo. One davno nisu igrale pred ovolikim brojem gledalaca. Prva dva seta smo relativno lako dobili, što se uvek odrazi na treći set, jer dolazi do malog opuštanja. Nismo morali da ga izgubimo, ali nema veze, Bečej je stvarno dobra ekipa i nemam šta da zamerim mojim devojkama. Odigrale su odlično sve tri prethodne utakmice, posebno prošlonedeljnu u Kuli, tako da moram biti zadovoljan. Ostale su nam još 3 utakmice, ali smo mi praktično i teoretski obezbedili 1. mesto. Žao mi je što i prvi tim nije ove sezone igrao malo bolje, i opstao u Drugoj republičkoj ligi. Pripreme su odradile odlično i mogli smo da pokažemo više, ali su neke devojke odustajale od odbojke, da li zbog školovanja ili nečeg drugog, tako da raduje činjenica da je ova druga seniorska ekipa izvukla sezonu sa 9 pobeda u isto toliko mečeva, to je stvarno za svaku pohvalu”.

“Naš klub se trudi da što više forsira srbobransku decu, ni u jednom od oba seniorska tima nije bilo igračica sa strane, i pored činjenice da su nam neke pozicije u timu bile jako problematične. Nismo imali finansijskih sredstava da dovodimo nekog sa strane, a jako je teško dovesti neku igračicu, recimo iz Novog Sada, kad nije upoznata sa uslovima u kojima mi radimo. Tim koji je danas prikazan je i praktično neki kostur ekipe za sledeću sezonu uz par igračica iz prvog tima. Mislim da će to biti sasvim fina ekipa i da će se sigurno zadržati u vrhu Prve Vojvođanske lige. I dalje ćemo forsirati našu decu, jer zbog njih ovaj klub i postoji. Pozivam publiku da u poslednjem kolu dođu u još većem broju, jer će tada i svečano biti uručen pehar, a ove devojčice su to sigurno zaslužile. Do ovog rezultata su došle mukotrpnim radom i to treba nagraditi” , rekao je trener Jojkić, a mi se pridružujemo pozivu koji je uputio publici, i sigurno je da ćemo pred samu dodelu pehara podsetiti sve ljubitelje odbojke na to.

Sledeće kolo naše devojke igraju kod kuće kada će im doći “Kovilj”. Pretposlednje kolo imaju gostovanje u Bačkom Dobrom Polju, a na kraju je već spomenuti duel u Srbobranu kada nam dolazi tim iz Žablja. Još jednom upućujemo čestitke ovim sjajnim devojkama, čiju proslavu titule možete videti u našoj facebook galeriji, kao i nekoliko zanimljivih situacija tokom samog meča.

Facebook Komentari