Posle treninga sa Ivanom Španović, naše atletičarke nastupile na mitingu u Sremskoj Mitrovici

24. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Sport, Zabava

Prolećno lepo vreme uglavnom najavljuje manifestacije na otvorenom, među kojima ne fali ni sportskih dešavanja, na jednom od takvih uzele su učešće i atletičarke iz Srbobranskog atletskog kluba, a reč je o “Prolećnom mitingu prijateljstva”.

Sremska Mitrovica, kao organizator ovog takmičenja, ugostila je između ostalih i 15 atletičarki iz našeg mesta. U konkurenciji od 800 takmičara, iz 61 kluba iz Srbije i nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine, bilo je teško doći do pobedničkog postolja i okititi se nekim odličjem. Naše devojčice na žalost ovog puta nisu uspele u svojoj nameri da osvoje neku medalju, ali su nastupi bili vrlo dobri sa ostvarenim dobrim vremenima i daljinama.

Prolećni miting tradicinalno je sportsko dešavanje u Sremskoj Mitrovici, a na njemu se nadmeću atletičari od predškolskog uzrasta pa sve do seniora. Boje Srbobranskog atletskog kluba branile su: Medurić Ivana 2009. godište u disciplini skok u dalj iz zone, Stanišić Željana i Nović Tamara isto godište u disciplini trka na 60 metara, Šarčev Janja u istoj disciplini 2008. godište, Kovačev Anja, Stanišić Nikolina i Banković Anja, sve 2007. godište, a disciplina skok u dalj iz zone, Šeguljev Maša isto godište skok u vis, Šijačić Katarina takođe 2007. godište trka na 60 metara, Šarčev Sara u disciplini skok u vis godište 2006., kuglu od 3 kilograma bacala je Penčić Ivana 2005. godište, Šijačić Marina, Kiš Marina i Radović Miljana, sve 2004. godište istrčale su trku na 100 metara uz godinu dana mlađu Šabović Jovanu, koja je pored trke nastupila i u disciplini skok u dalj. Devojke je na ovom takmičenju pratio trener i predsednik kluba Paška Imre.

Neposredno pre samog takmičenja naše takmičarke su se značajno pripremale i vredno trenirale, a one devojčice koje se takmiče u skoku u dalj morale su da putuju na trening i u Novi Sad, jer u Srbobranu nema adekvatnih uslova za to. Zanimljivo je pomenuti da su na treningu koji je bio na stadionu “Karađorđe”, koji koristi atletski klub “Vojvodina”, trening imale sa svojim idolom, jednom od najvoljenijih sportiskinja u Srbiji, Ivanom Španović, koja se sa njima rado upoznala, slikala i popričala o zajedničkoj strasti prema sportu i jednoj atletskoj disciplini. Inače u AK Vojvodini radi kao trener Mirko Krtinić, koji je poreklom iz Srbobrana i koji je rado izašao u susret ovdašnjem atletskom klubu i obezbedio uslove za uvežbavanje skokova na velikom stadionu u Novom Sadu.

Facebook Komentari