Ovim devojkama je reč “poraz” nepoznata

23. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

U prvenstvenoj utakmici devetog kola II Vojvođanske lige, odbojkašice OK Elan Volley-a su gostovale četvrtoplasiranoj ekipi “Jedinstvo” iz Novog Bečeja, gde su još jednom pokazale da se s pravom nalaze na čelu tabele bez i jednog poraza.

Opšte je poznato da drugi tim “Elan Volley” kluba beleži neprestane pobede i da se očekuje plasman u viši rang takmičenja bez i jednog poraza u sezoni, čime bi se dosadašnja dominacija proglasila apsolutnom. Vrlo je bitno naglasiti da ovaj tim, “Elan Volley 2”, uglavnom čine igračice koje su prošle i pretprošle godine osvojile pionirsko prvenstvo, i da je već tad predviđano da će ova generacija praviti zapažene rezultate. Trenutno se takmiče u seniorskoj konkurenciji, gde igraju protiv igračica starijih od sebe, a i dalje su najbolje, što potvrđuje da su ta predviđanja klubskih čelnika bila tačna.

Poslednja pobeda u nizu dala nam je priliku, da još jednom, za kratku analizu meča zamolimo prvog čoveka kluba, Boška Popovića, koji je uvek rad da prokomentariše igru devojaka.

“Savladavši, za samo 50 minuta, ekipu domaćina ubedljim rezultatom 3:0 (25:11, 25:12, 25:14), nisu dozvolile protivniku da ni jednog trenutka pomisli da ima neke šanse na ovom meču. Svi segmenti igre su funkcionisali, od servisa, gde se posebno istakla Dajana Filipović, do raznovrsnih napada, gde protivnik nije znao odakle mu preti veća opasnost. Naš tehničar Jovana Mihajlović razigravala je naše igračice na sve moguće načine. Funkcionisale su sve pozicije u timu, sve su dale svoj doprinos, kako one na terenu tako i one koje su ulazile sa klupe, a čini nam se da su razorni penali našeg srednjeg blokera i kapitena Anje Gavrilov još dodatno demotivisali protivnika i publiku u Novom Bečeju, koji su već na pola meča počeli da napuštaju halu”, zadovoljno je izneo svoj rezime odigrane utakmice, predsednik kluba, Boško Popović.

Nakon ove vrlo važne pobede naše Srbobranke čvrsto drže prvu poziciju na tabeli, a već sledeća utakmica je na programu u subotu od 18:00 časova u našoj sportskoj hali kada naše igračice dočekuju drugoplasiranu ekipu Bečeja i to će biti prilika da novom pobedom naše devojke jednom nogom već obezbede titulu i plasiraju se u viši rang. “Dakle, pozivamo sve ljubitelje sporta i odbojke da u subotu od 18:00 časova ispune halu u Srbobranu i pomognu našim mladim odbojkašicama da ostvare cilj koji su zacrtale”, dodao je za kraj Popović.

Satav, gore sa leva na desno: Tijana Tomašević, Dajana Filipović, Ana Gajić, Jovana Mihajlović, Jovana Stojanović, Sara Obradović, Tamara Mihić, Sede: Jovana Jorgić, Staša Erceg, Teodora Gajić, Anja Gavrilov (kapiten), Tamara Mrđa i Željana Tomašević.

Facebook Komentari