Uskršnji vašar u Nadalju nadmašio očekivanja

19. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva, Škola, Zabava

Dan pre prolećnog raspusta, osnovci nadaljske škole “Žarko Zrenjanin Uča”, priredili su “Uskršnji vašar” na pijačnom trgu, koji je po broju izlagača i posetilaca mogao da stane rame uz rame sa nekim ozbiljnijim sajamskim manifestacijama.

Organizator ovog skupa bio je Učenički parlament, pomenute škole, koji je vašar priredio povodom najvećeg Hrišćanskog praznika “Vaskrsa”. Organizovana je prodaja raznih dekorativnih predmeta, ukrasa i domaćih poslastica koji su u vezi sa velikim praznikom, a koje su napravili đaci uz pomoć svojih roditelja.

U ulozi tgovaca bili su učenici, dok su kupci bili roditelji, nastavnici, komšije i drugi meštani, slučajni prolaznici i svi dobri namernici koji su posetili ovaj lep skup.. Vašar je istovremeno bio zabavan, veseo, ali i koristan jer će zajednički novac, prikupljen prodajom, svako odeljenje iskoristiti prema svojim željama.

Istog dana, nadaljsku školu posetili su članovi Udruženje pčelara “Suncokret” iz Srbobrana, koji su ove nedelje u akciji obilaska svih osnovnih škola u opštini, sa namerom da učenike mlađih razreda nauče par stvari o značaju i važnosti meda za ishranu i zdravlje svakog pojedinca, ali i da svakom đaku poklone po jednu teglicu svog slatkog proizvoda.

“Naša škola je oduvek bila zagovornik zdravog života i zdravih navika. Poznato je da se ovakav stav stiče u ranom detinjstvu. Udruženje pčelara “Suncokret” iz Srbobrana je prepoznalo to i posetili su nas da nam kažu koliko je med zdrav, kako ga dobijamo i koja količina meda dnevno je potrebna da bismo izrasli u zdrave i jake odrasle. Pred sam vašar povodom Uskrs su nam došli u posetu i doneli nam pozdrav od pčelica. Hvala im na tome, provešćemo praznike sladeći se medom koji smo dobili”, reči su zadovoljstva i zahvalnosti direktorke škole, Branislave Stanaćev.

 

Facebook Komentari