Neizvesno do isteka poslednje sekunde, a zatim POBEDA!

16. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Odigrali su košarkaši omladinskog kluba “Srbobran” i poslednju seniorsu utakmicu ove sezone pred svojom publikom. Svih 40 minuta igre napetost je bila jednaka, a rezultat neizvestan, tek u poslednjim trenucima je dobrom odbranom Subića otklonjen svaki strah i počela je proslava pobede protiv jakog protivnika iz Novog Sada, KK “Budućnosti”.

Gostujući tim imao je blagu rezultatsku prednost u većem delu meča, maksimalno 11 poena više, takođe je padala i na +1, ali Srbobranci nikako nisu uspevali da okrenu rezultat u svoju korist. Tako je bilo do pred kraj treće četvrtine kada momci u zelenim dresovima počinju sa mnogo agresivnijom igrom, presecajući napade “Budućnosti” uz dobro realizovane kontre. Početkom poslednje deonice sa takvom igrom je nastavljeno, što je rezultiralo prvim vođstvom koje je uz jedno kratko izjednačenje zadržano do kraja meča. Po četvrtinama rezultat se kretao: 13:20, 10:8, 17:13 i 19:15, u zbiru 59:56, što je i konačni rezultat utakmice.

Šut sa distance, koji je krasio domaći tim u poslednjim mečevima, ovoga puta je skoro potpuno izostao, ne zbog toga što se nije šutalo, već zato što lopta nije htela kroz obruč. To je uticalo na krajni rezultat koji je ostao nizak, što je neobično jer je ova ekipa u poslednjih par nastupa davala po 100 i više poena. Najefikasniji igrač pobedničkog tima bio je Nikola Babić sa 13 poena i jednom trojkom. Slobodan Subić takođe je jednom pogodio van lučne linije što mu je u zbiru donelo 12 poena. Ostali su bili ispod granice od 10 pogodaka, ali se moraju istaći imena igrača Vujića, Trninića, Grubića, Krge, Mirosavljevića i kapitena Babića, jer su odigrali jedan zaista težak meč na viskom nivou, uz veliku požrtvovanost i borbu.

Trener Jovica Andrić bio je zadovoljan na kraju meča, što se nije moglo reći i tokom trajanja istog. On je kao i gotovo svi prisutni u publici bio na kraju živaca, jer je neizvesnost bila sve prisutna, a neprecizni šutevi konstanta kod svih igrača. “Cela utakmica je bila visokog intenziteta, pogotovo u odbrani. Pravi fajt na terenu. Bili smo loši u napadu prvo poluvreme, ali zato ni gosti nisu mogli ništa da pogode, na obe strane je promašeno mnogo otvorenih šuteva, i ta situacija nas je držala u igri. Nismo mogli da pronađemo šut za 3 poena, dali smo samo 4, a od toga 3 u poslednjih 12 minuta. Ekipa Budućnosti jeste mlada, uz par iskusnijih igrača, ali je već par godina 2-3 na tabeli u ovom rangu takmičenja. Njih vodi moj bivši igrač, Tomašević, koji obično i igra, ali sad u plej autu ne izlazi na teren”.

“Bitno je da smo ih dobili i da smo pokazali ogromnu želju za pobedom. Videlo se koliko smo svi bili srećni nakon ove pobede. Zadovoljan sam rezultatom i borbenošću. Veliko hvala publici koja je glasno navijala tokom svake akcije. Imali smo jedan čudan sudijski kriterijum, na kraju su nam to ipak vratili, tako da ne mogu reći da su bili loši, samo su imali čudne odluke na obe strane. Mi smo četvrtu četvrtinu iskusno priveli kraju i na to sam ponosan. Utakmicu je definitivno presudila moja odluka da pređemo u kombinovanu zonsku odbranu, 4 zone i 1 čovek, gde se gosti u toj odbrani apslutno nisu snašli. Dobro smo im parirali, u trenutku kad smo gubili maksimalnom razlikom, ta odbrana je uspela da nas vrati. Čak 4 minuta nisu mogli da nam daju koš, što smo iskoristili da ih stignemo i povedemo”.

“Moram da pohvalim Vujić Stevana, koji je posle dužeg vremena odigrao odličnu utakmicu, uz njega tu je i mali Grubić koji je u drugoj četvrtini, nakon 6 minuta bez i jednog pogotka na utakmici, ubacio 5 vezanih poena, razdrmao nas i pokrenuo. Takođe, Boba Subić, koji je u trećoj četvrtini dao 11 vezanih poena, dao je poslednje slobodno bacanje i zatim ukrao loptu u poslednjem napadu za pobedu.  Čestitam momcima na pobedi. Idemo da se spremimo za poslednju utakmicu u sezoni koju ćemo igrati u Sivcu, i tamo idemo na pobedu, da završimo takmičenje uz slavlje”, komentar je nakon utakmice od strane trenera “Srbobrana” Jovice Andrića.

Facebook Komentari