“Kraljicom sportova” vladaju ove devojke

15. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Sport

Senćanski atletski klub „Senta” organizovao je protekle subote Memorijalni Kup “Vladislav Jovanović-Moša”, na kom su uzeli učešće i atletičari iz Srbobrana i sa kog su se vratili okićeni medaljama.

Senta ima jedan od najstarijih klubova kraljice sportova u našoj zemlji, te učešće na njihovom kupu ima i dozu prestiža, pogotovo za mlade sportiste koji su željni dokazivanja. Organizatori su spremili veći broj disciplina za uzrast atletičara od 2003. do 2009. godišta, što je uz jaku konkurenciju značilo da će nadmetanje biti kvalitetno i ni malo lagano.

Takmičenje se sprovodilo prema propozicijama takmičenja Atletskog saveza AP Vojvodine, a pripremljene discipline su bile: trke na 60, 100, 300, 600, 1000 i 4×100 metara štafeta, skok u dalj iz zone,  skok u dalj, bacanje kugle, bacanje vorteksa, bacanje koplja i skok u vis. Za sve trke bilo je primenjeno ručno merenje vremena.

Atletski klub “Srbobran” se na takmičenju predstavio sa 8 atletičarki, u tri discipline i u 4 starosne graniice. Anja Kovačev, Janja Šarčev i Nikolina Stanišić nadmetale su se u disciplini skok u dalj iz zone, dok su ostale devojčice učestvovale u trkama. Željana Stanišić i Ivana Medurić u disciplini 60 metara, a Jasmina Vasić, Marija Medurić i Marina Šijačić na 300 metara.

Anja Kovačev je osvojila 2. mesto skokom u dalj, čime je zavredila da se popne na podijum i dobije srebrnu medalju. Druga nagrađena atletičarka je Jasmina Vasić koja je u finalu trke na 300 metara sprint osvojila 3. mesto i bronzano odličje.

Još jednom je dokazano da u Srbobranu treniraju sjajni mladi sportisti vredni svega uloženog u njih i na koje njihovi sugrađani mogu biti ponosni.

Facebook Komentari