Najzad znamo ko su najbolji kuglaši Srbobrana

14. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: kuglanje, Sport, Zabava

Turnir u kuglanju priveden je kraju, u subotu 13. aprila, finalnisti su bacali kugle za odluku o tome ko je najbolji, a isti su nagrađeni medaljama i peharima.

Centar za sport i turizam u saradnji sa opštinom Srbobran organizovao je prvi amaterski turnir u kuglanju posle više od decenije pauze, u renoviranoj dvorani za kuglanje, čime je rekreativni sport u Srbobranu postao bogatiji za još jedno takmičenje. Na samom startu prijavljeno je više od 50 učesnika za 5 kategorija takmičenja, što je za prvi put zaista dosta. Tokom mesec dana takmičenja, igralo se uglavnom vikendima, došlo se do broja od dvadesetak najboljih bacača koji su u finalu pokušali da nadmaše svoje, do tad precizne pogotke, i izbore se za neko od odličja.

Prisutnima i nagrađenima se u ime organizatora turnira, za učešće na istom, zahvalio se Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam: “Ideja turnira je bila da na neki način nagradimo i animiramo ljude koji su od otvaranja kuglane skoro svaki dan u njoj. Pored ovog turnira, ideja nam je da od jeseni pokrenemo i opštinsku ligu, na kojoj verujem da će svi ovi takmičari uzeti učešće. Tokom 4-5 vikenda igranja turnira, najviše mi se dopalo to što je i pored činjenice da je turnir amaterskog nivoa, bio je vrlo kvalitetan sa vrlo dobrim duhom i atmosverom. Mi organizujemo i druge turnire na kojima su nagrade velike i značajne, gde se nekad zbog borbe za nagradu izgubi smisao sporta i zaboravi se na fer plej. Baš to je na ovom turniru bilo na viskomo nivou, krasio ga je taj fer odnos među takmičarima, i to mi se posebno dopalo”.

Nakon takmičarskog dela koji se očekivano odvijao u dvorani za kuglanje, protokolarni deo dodele nagrada je upriličen u sali restorana sportskog Centra. Medalje i pehare najboljim kuglašima uručivali su, pored pomenutog Subića, i član opštinskog Veća za sport, Jovica Andrić, i Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran.

Kao najbolji pojedinac u muškoj konkurenciji zlatnom medaljom i pobedničkim peharom, nagrađen je Vladimir Rnić, dok su srebrna i bronzana odličja dobili: za drugo mesto Predrag Miskin, i za treće Aleksandar Šijačić. U konkurenciji “dubl muškaraci” najbolji su bili Rnić i Miskin, koji su ujedno i dvojica najboljih u singlu. Srebrni je bio par Bukvić-Madžgalj, a treći najbolji Šeguljev i Gavrilov.

Sledeći na redu da prime nagrade bili su “mix dubl” bacači, a najbolji među njima bili su Ljiljana Trifunović i Predrag Miskin, dok je Vladimir Rnić sa Natašom Šijačić ovoga puta bio drugi. Bronzani pehar i medalje osvojio je bračni par Subić, Branka i Slobodan. Nakon mešovitih parova, na red za nagrade su došle i takmičarke u konkurenciji “ženski dubl”. Iako se za ovu takmičarsku kategoriju prijavio samo jedan par, one su svojim rezultatima bile konkurentne i najboljim parovima muškaraca, čime je zlato zasluženo pripalo gospođama Šarčev i Trifunović.

Ljiljana Trifunović nagrađena je i u pojedinačnoj konkurenciji zlatom, čime je postala najbolji takmičar turnira, jer je u tri konkurencije došla do najsjajnijih medalja. Miskin i Rnić takođe su nanizali po tri medalje, ali svaki od njih je pored dve zlatne sakupio i po jednu srebrnu. Posebnu nagradu dobio je takmičar Mirko Oreščanin, kao najstariji učesnik turnira.

Nakon protokolarnog dela večeri, svi okupljeni ljubitelji kuglanja su uz muziku i piće proslavili zvanično zatvaranje prvog turnira, koji je vrlo uspešno i na radost mnogih organizovan.

Ostatak fotografija sa svim nagrađenim takmičarima možete pronaći u našoj galeriji na facebook-u, a uskoro će iste krasiti i zid u dvorani za kuglanje kako bi svi posetioci iste mogli da znaju ko je to u našoj varoši najbolji, dok ih sledeće godine ne zamene slike novih prvaka Srbobrana.

 

 

 

Facebook Komentari