Dorina Bakoš je ZLATNA recitatorka Vojvodine

12. april 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Konkurs, Kultura

Osnovci iz Vojvodine, koji su uspeli da obezbede sebi mesto na pokrajinskoj smotri recitatora vratili su se puni utisaka, a naša Srbobranka Dorina Bakoš, vratila se i sa zlatnim odličjem.

Nakon što je u kategoriji mlađeg uzrasta prošla u opštinskom rangu takmičenja, isto je ponovila i na nadmetanju na nivou južne Bačke, a na posletku i na vojvođanskom u Sečnju.

Učenici naše opštine već dugi niz godina učestvuju na smotri recitatora „Pesniče naroda mog“, koje organizuje Savez amatera Vojvodine. Narodne biblioteka svake godine organizuje opštinsku smotru, sa koje se deca mogu plasirati na zonsku smotru u Bač. Zadnjih nekoliko godina naša opština ima predstavnika i na pokrajinskoj smotri. Tako je bilo i ove godine. 12. aprila 2019. godine, Dorina Bakoš, učenica IV. razreda O.Š. „J.J. Zmaj“ sa svojom učiteljicom Klarom Hodonicki, hrabro je izašla na crtu sa najboljima iz cele pokrajine. Na njenu i našu radost osvojila je Zlatnu diplomu zajedno sa još 17-oro vršnjaka. Na republičku smotru nažalost idu samo devetoro učenika, a Dorina nije među njima, kažu odlučile su nijanse.

“Čestitmo Dorini i njenoj učiteljici. Želimo im da se još dugo bave kazivanjem poezije, jer ona oplemenjuje dušu i recitatora i slušalaca”, poruka je koja je našoj mladoj recitatorki upućena iz Narodnbe biblioteke Srbobran, koja im je bila domaćin na opštinskom takmičenju.

Facebook Komentari