Važna pobeda za odbojkaše turijske MLADOSTI

25. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Odbojka, Sport, Zabava

U nedelju je u sportskoj Hali u Turiji odigrana utakmica 16. kola Druge lige “Sever” za odbojkaše, a kroz mrežu su se gledali timovi OK “Mladost” Turija i OK “Partizan” Bač.

Ekipa Partizana iz Bača, prema tabeli i mišljenju čelnika lige, pre utakmice je bila ubedljiv favorit u ovom susretu. Ipak je dobro što to odbojkašima Mladosti niko nije objasnio, jer su oni nakon 5 odigranih setova slavili pobedu. Pobeda rezultatom 3:2, po setovima 25:20, 24:26, 25:21, 18:25, 15:13, ni malo lako nije izvojevana.  Svaki servis i svaki poen je bio meč za sebe, ali je istrajnost naših momaka dala željeni rezultat.

Prvi set je počeo odlično, držali su Turijci visok nivo igre i koncentracije, na iznenađenje protivnika. Drugi set je ceo bio u egalu i na kraju su nijanse presudile u korist gostujuće ekipe. Set broj 3 je bio vrlo sličan prvom, sve je štimalo, svako je radio svoj zadatak što je i nagrađeno. U 4. setu trener je izabrao da šansu da pretežno igračima druge postave, kako bi se pojedini igrači odmorili i svi zajedno spremili za 5. set. Peti je bio blizu srčanog udara, počto je i gostujuća ekipa, a i naša, na trenutke vodila sa po 3 razlike. Na rezultatu 11:11, servis je izvodio iskusni srednjak Boško Bigić, koji pravi 2 as poena za redom. Nakon toga dobra odbrana koja je funkcionisala tokom cele utakmice, kao i hrabri napadi, doneli su Mladosti pobedu u ovom meču.

Boje domaćeg tima branili su sledeći igrači: Radoslav Gajinović, Đorđe Gajinović, Andrej Jojkić, Tošica Zeremski, Jovan Crnojački, Boško Bigić, Bogdan Marić, Stevan Horn, Stanko Ivanić, Miloš i Stojan Gostović. Ova utakmica je vrlo značajna, jer je pobedom i faktički izboren opstanak u Drugoj ligi. Kako je već poznato, zbog velikog broja povreda igrača, u klubu iz Turije, došlo je do serije loših rezultata tokom većeg dela sezone, tako da je ova pobeda protiv snažnog protivnika još značajnija, jer će igračima uliti samopouzdanje i potreban elan za nastavak takmičenja.

Sledeća utakmica igra se u subotu, 30. marta od 19:00 časova, kada će u Turiju doći OK “Sombor”.

Facebook Komentari