Košarkašice pobedom u Ljuboviji skinule domaći tim sa prvog mesta lige

25. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Ženski košarkaški klub “Srbobran” juče je odigrao u Ljuboviji 16. kolo Druge lige Srbije, gde je na radost svih nas ostvarena pobeda rezultatom 57:68, po četvrtinama 9:15, 12:15, 18:22 i 18:16.

 

Domaći klub ŽKK “Ljubovija”, bolje je plasiran od našeg i nakon ove utakmice beži na tabeli jednu poziciju, sa samo jednim bodom više koliko imaju i dva trenutno vodeća tima lige. Završnica Druge lige biće neizvesna do kraja, jer se ovom pobedom “Srbobran” uključuje u direktnu borbu za naslov prvaka, a u dva preostala kola ostaju protivnici slabiji od Ljubovije. Prvo gostovanje u Vršcu gde naše devojke očekuje najslabija ekipa lige, a zatim u poslednjem kolu prvenstva u Srbobran dolazi “Duga” iz Šabca. Iako važe za jaku ekipu, dobro je poznato da na našem terenu takvih nema. Naše “Belle” su kod kuće neporažene i jedine su u ligi koje imaju taj uspeh.

Velika pobeda na gostovanju u Ljuboviji je trenutno glavna vest i njoj treba posvetiti pažnju, jer iako kod kuće pružaju najbolju igru i imaju neviđenu motivaciju, naše devojke se svo vreme muče na gostujućim parketima. Ovo je tek druga pobeda u gostima, a dobro je poznato da razliku u kvalitetu i na tabeli prave baš ti mečevi. U pobedu je tim vodila Branka Subić, koja je pored sjajnih 22 poena pružila svojoj ekipi i 9 skokova i 3 asistencije. Do jučerašnjeg kapitena prati sadašnji, Jelena Ćurčić, koja je postigla 9 poena, od čega dve trojke, ali je zabeležila i 10 skokova i 3 asistencije. Ivana Curaković takođe je postigla 9 poena i 6 puta skinula loptu pod košem. Sem Branke ni jedna druga igračica nije bila dvocifrena. Poeni su se raspršili na veći broj njih što potvrđuje činjenicu da je ovo prava timska pobeda. U listu strelaca upisale su se i: Sanja Dunđerski 7 poena, Zorana Tanurdžić 6, Mirjana Zorić 6 poena uz jednu trojku, Nataša Božić 5, takođe uz trojku, dok su Tamara Ivkov i Jelena Curaković postigle po 2 poena.

“Znali smo da nas očekuje težak meč u Ljuboviji, 4 ipo sata putovanja i protivnik koji pretenduje, i u tom trenutku je prvak na tabeli, međutim, Moram da pohvalim igru u odbrani svoje ekipe, najviše tu mislim na prvo poluvreme kada smo domaćinu dozvolili da postigne samo 21 poen. Pri čemu smo jednu od najboljih igračica lige i prvog strelca sveli na svega 12 poena. Priprema utakmice u ovom delu igre je u najvećem broju slučajeva ispoštovana i to je zasluga čitavog tima. Falilo nam je da se razigramo u napadu, a to je usledilo u trećoj četvrtini gde smo uspeli da odemo na 20 poena razlike. Kao i u velikom broju utakmica ove sezone, usledio je pad u igri, kada se domaća ekipa na 6 minuta pre kraja primiče na 7 razlike, međutim ovaj put smo imali dobru reakciju, nismo podlegli pritisku sa tribina, zaustavili smo u tom trenutku razigrane domaćine i priveli utakmicu kraju. Šut za 3 poena nas nije služio, ali to nije predstavljalo problem, konačno smo shvatili da se utakmice na gostovanju dobijaju odbranom. Pohvalio bih svoj tim i Branku Subić koja je danas vodila tim na terenu i čestitam  im na ovoj teškoj pobedi u gostima”, zadovoljno je rezimirao trener Slobodan Subić.

Za kraj ostavili smo kratku izjavu najbolje igračice srbobranskog tima, koja je u ovom meču od sebe dala više nego što može: “Ne tako dobra igra, ali važna pobeda je sada iza nas. Trener je postavio zadatke u igri, a mi smo se potrudile da to sprovedemo. Ja ću se zahvaliti saigračicama na podršci na terenu danas. Osetila sam da mogu da odigram dobro, a one su me u tome sjajno pratile i podržavale. Bilo je uspona i padova, ali kada je najviše trebalo odigrale smo zrelo i pobedile. Ovo je toliko čekana i željena pobeda u gostima, koja nam svima mnogo znači i nadam se da ćemo sada ući u seriju”.

Potpuno se slažemo sa Brankom i očekujemo kao i ona vezane pobede do kraja, pa da onda lepo proslavimo nakon poslednjeg kola u svojoj Hali, ako vodeći naprave neki kiks, plasman u Prvu ligu.

Facebook Komentari