RADOSNA proslava Dana ustanove RADOST – video

24. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola, Zabava

Predškolska Ustanova “Radost” početkom proleća organizuje veliku svečanost kojom se deca raduju nastupajućim toplim danima i većoj slobodi u igri napolju. Dan Ustanove obeležen je i ovoga puta 22. marta u sali sportske Hale uz veliki broj prisutnih građana iz cele opštine, koji rado dolaze na obeležavanje ovog datuma.

Dan Ustanove proslavljen je po 63. put priredbom u kojoj su učešće uzela deca iz svih opštinskih vrtića. 400 malih učesnika priredbe, podeljenih u 14 grupa, radovali su se dolasku proleća uz muziku i uvežbane koreografije i glumačke nastupe. Uložen je veliki trud vaspitača kako bi svako od izvođenja bilo jedinstveno i posebno, a simpatični su bili svi nevezano za to šta su priredili.

Priredbi su prisusustvola brojni roditelji dece učesnika, familije i prijatelji, zvanice iz drugih javnih ustanova, ali su dobrodošli bili i svi koji žele da vide koreografije veselih mališana. Posebno ponosna na izvedeni program bila je direktorka Ustanove “Radost”, Aleksandra Vrsajković, koju smo i lično zamolili da nam da svoju impresiju nakon viđene priredbe, ali i da sa nama podeli neke novosti koje se možda spremaju u srbobranskim vrtićima.

“Večeras smo imali priliku da okupimo svu našu decu i roditelje iz cele opštine Srbobran. Svake godine naša deca na ovaj dan najavljuju svojom pesmom, igrom i šarenilom, prvi dan proleća. Gledali smo nastupe 400 mališana iz Srbobrana, Turije i Nadalja. Malo je bilo gužve, tribine su bile prepune, nadam se da nam roditelji ne zameraju na tome što smo ih odvajali od dece, jer moramo tako da bi se deca koncentrisala na svoje nastupe. Uložen je velik trud u pripremanje ove svečanosti, vaspitači to svakodnevno čine u radu sa decom, a posebno kad su ovakve svečanosti u pitanju. Moram da pohvalim sve svoje kolege, uvek me prijatno iznenade, jer ja nemam priliku pred Dan ustanove da vidim sve koreografije. Zahvaljujem se i roditeljima koji su učestvovali u izradi kostima. Ja sam jako zadovoljna prikazanim, a sigurna sam da su jednako zadovoljni roditelji i vaspitači. Malo je bilo vremena za pripreme, sećate se da smo imali prekid od nedelju dana kad deca zbog gripa nisu išla u vrtiće, odmah posle toga je usledio 8. mart tako da vaspitači nisu imali mnogo vremena da pripreme ove nastupe, ali ja mislim da je sve ispalo lepo. Ni ne trebaju deca da budu idealno uvežbana, simpatična su i kad greše”.

“Kostimi su i ove godine bili odlični i jako simpatični. Ponosna sam na naše mališane, izaći pred toliki broj ljudi u publici, pred medije, fotografe, uz veliku buku i svu tu atmosveru i održati nastup je za njihov uzrast velika stvar. To je za njih neko sasvim novo iskustvo. Svi su imali odlične nastupe, svih 14 grupa dece, i nikog ne mogu da izdvojim kao posebnog jer su mi svi jednako dragi. Mislim da je program bio raznovrstan, imali smo nastupe sa pevanjem uz harmoniku, igru i glumu, i meni se jako dopalo”.

Nakon razgovora o samoj proslavi Dana ustanove, direktorka se osvrnula i na rad sa decom u zabavištima, odnosno na to šta nas u njima očekuje u narednom periodu: “Čim dođu prvi dani proleća mi potenciramo izlazak napolje iz vrtića, mada su vaspitači i tokom zime izvodili decu kad nije jako hladno, a posebno sad kad dođe proleće. U našem radu se što više potencira izlazak dece u prirodu i sredinu. Dolaskom proleća mi krećemo sa našim manifestacijama. Ono što u nekom narednom periodu nam predstoji, u aprilu i maju, su tri manifestacije. Prva je već 4. aprila, muzički festival u Bečeju pod nazivom ‘Sa decom oko sveta’ gde će učestvovati deca iz Nadalja, pripremna grupa vrtića ‘Bubamara’. Zatim 17. aprila je sportska olimpijada u Bačkoj Palanci gde naša deca svake godine učestvuju, ove godine će ići deca iz Tuka, vrtić Pčelica. 18. maja imamo takmičenje u Vrbasu, ‘Pažljivko’, to je nadmetanje u poznavanju saobraćaja, gde će ići deca sa Begluka, iz vrtića ‘Crvenkapa’ takođe pripremna grupa. Početkom maja nam sledi i upis dece u vrtiće, on traje otprilike 3 nedelje, ali o tome ćemo još naknadno govoriti, biće svuda objavljeno, u svim vrtićima i medijima. Roditelji će biti blagovremeno obavešteni, a imaće vremena da pribave sve potrebne papire i za celodnevni boravak. Nadam se da ćemo i u narednoj školskoj godini imati dosta dece, kao i ove godine što smo imali nešto povećan broj upisanih mališana. Nemamo problema sa kapacitetima, čak možemo i više deca da primimo, ali na žalost broj se ne povećava tako značajno”, reči su direktorke PU “Radost” Aleksandre Vrsajković.

Više fotografija sa ove proslave možete pronaći u našoj galeriji na facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari