Pobeda sa STOTKOM uz ogromnu rezultatsku prednost

24. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Obradovali su nas košarkaši kluba “Srbobran” velikom pobedom u petak veče. Savladali su OKK “Sivac” rezultatom 105:62 uz sjajne nastupe najmlađih košarkaša tima, Rekića i Grubića.

Od prvog trenutka na parketu Srbobranci su imali primat u svakom segmentu igre, a najpre u rezultatskom. Lopta se lagano kretala iz faze napada kroz protivničku odbranu pa sve do obruča, što je uz nesebične i brojne asistencije domaćih igrača dalo krajnji rezultat. Na oko je bilo lepo gledati akcije našeg tima, sa nestvarnim putanjama lopte koje nekako uvek završavaju u košu protivnika. Rezultat je po četvrtinama svo vreme bio na ruku “Zelenih”, 28:19, 31:14, 21:12 i 25:17.

Neverovatan učinak imao je do juče plej Nikola Babić, koji je dolaskom pomenutih mladih igrača znatno rasterećen u napadu. Ovu novu situaciju u igri Baki je odlično iskoristio, ubacio je 9 trojki, što je uz šuteve iz igre i sa linije penala rezultirtalo sa 42 poena na kraju meča. Za mesto prvog pleja borili su se petnaestogodišnjaci, kojima je pružena prilika za dokazivanje jer je i dalje seniorski sastav desetkovan povredama velikog broja igrača. Mlađani Rekić postigao je skor od 18 poena čime je pokazao da se na njega ozbiljno može računati u budućnosti. Subić je i dalje igrač na kog se ovaj sastav oslanja u nerešeivim situacijama što je on pokazao i na ovoj utakmici ubacivši 14 poena uz 2 pogotka van linije 6,75 metara. Trninić je dao 13 poena uz jednu trojku, i uz Subića pružio odličnu podršku timu pod košem.

Posle ovako nestvarno odigranog meča. što je prisutnoj publici očigledno prijalo, bilo je zadovoljstvo razgovarati sa trenerom pobedničkog tima, kao i sa igračima. Prvi je pred mikrofon stao košarkaški strateg “Srbobrana” Jovica Andrić: “Koliko smo mi večeras bili raspoloženi za igru toliko je i protivnik bio loš. Eto i mi smo dobili priliku da kažemo da smo od nekoga mnogo bolji. Ušli smo u utakmicu dosta ozbiljno i pogađali smo ozbiljne šuteve. Odmakli smo se na visoku razliku na brzinu i s vremenom je samo povećavali. Momci su zaista ozbiljno shvatili ovaj meč. Bili smo dosta kompletniji i jako sam zadovoljan prikazanom igrom. Za razliku od prošle utakmice, imali smo veliku pomoć visokih igrača Trninića i Vujića. Pohvaliću Trninića koji je zaista bio odličan. Presrećan sam što su naši pioniri i kadeti danas dobili veću minutažu. To su momci 2003. i 2004. godište koji su odigrali sjajno. Istaćiću malog Rekića kojem je ovo druga seniorska utakmica, a dao je 18 poena, od čega 14 još u prvm poluvremenu. Grubić je već standardno dobar, ali znamo mi da on to može još bolje. Simanić je takođe bio odličan. Ponosan sam što je naš Žule (nadimak u klubu) dao 6 poena. Danas smo imali protivnika sa kojim je lakše igrati kad je on u gostima i to se danas videlo. Lako smo ih savladali, dali smo 14 trojki, pod košem bili dominantniji, lopta je lepo išla, prosto smo mnogo kvalitetniji tim. Hvala publici koja je podržala ove momke, a vidim da su baš bili zadovoljni igrom, a i kako ne bi bili kad je na terenu 12 Srbobranaca , s tim što su od tih 12, čak 4 klinca. Sve čestitke mom timu na pobedi, nama je u ovom sastavu svaka pobeda zlata vredna”. 

Za kraj ostavljamo izjave naših istaknutih mladih igrača. Bojan Grubić (7) i Stefan Rekić (9) odlično su odmenili Babića i Krgu na poziciji organizatora igre u napadu, čime najavljuju blistavu budućnost ovog tima u sezonama koje dolaze. Zanimalo nas je, kako se jedan mladi igrač (2004. godište su obojica) oseća na poziciji vođe u timu koji čine mnogo stariji momci? Rekić: “Dobar je to osećaj. Hala je bila puna što nam je pomoglo. Trenar nam je ukazao poverenje i dao veću minutažu, tako da smo trebali samo to da iskoristimo. Zadovoljan sam sa svojih 18 postignutih poena. Iamo sam potpunu slobodu u igri i loptu u rukama, tako da sam samo razmišljao da se pokažem u što boljem svetlu”. Grubić: “Cenim svaki minut koji mi trener da u igri prvog tima. Iamo sam malo manju slobodu od Stefana, ali sam zadovoljan prikazanom igrom”.

Imate li strah kad ulazite u duel sa mnogo starijim i jačim igračima protivničkog tima i kako vas tretiraju vaši stariji saigrači? Grubić: “U timu je drugarska atmosvera, ostali igrači nas gledaju kao sebi jednake. Stalno se šalimo , baš je dobar odnos i dobra atmosvera. Na terenu nam rado dodaju loptu i puštaju da idemo u solo prodore i da imamo što više šuteva”. Rekić: “U prvim minutima utakmice bilo je malo straha kad se uđe u duel sa starijim igračima, ali već posle par minuta toga nema. Kad upoznam malo protivnika sve je lakše, a kasnije i ne razmišljam o tome, samo igram. Potpuno rasterećeno idem na šut i nema straha”.

Kakva su očekivanja od sledeće utakmice, ponovo igrate protiv “Vojvodine”, Grubić je već igrao protiv njih? Grubić: “Da, pre dve nedelje smo igrali sa njima i dobili ih u protužetku, na njihovom terenu. Jako su visoki igrači, mnogo stariji i iskusniji, ali mi idemo na pobedu ponovo. Kod kuće je samo pobeda dovoljno dobar rezultat”, saglasna su oba mlada pleja.

U ove golobrade momke uloženo je jako mnogo vremena, rada i truda i oni to vraćaju vrhunskim partijama. Po rečima trenera Jovice Andrića, ova dva “klinca” su najperspektivniji igrači u klubu, iako ima mnogo dobre dece. Od njih se očekuje da već u sledećoj sezoni značajno povuku seniorski tim. Grubić ima iza sebe više odigranih utakmica u prvom timu, ali ni Rekić ne zaostaje za njim iako se kasnije uključio. Obojica su hladnokrvni u rizičnim situacijama, a i očigledno je da ih je u napadu vrlo teško čuvati i da su zbog svoje brzine enigma za protivničku odbranu.

Na raspolaganju imate čitavu galeriju fotografija sa ove utakmice, sa par sjajnih bravura naših košarkaša.

Facebook Komentari