Vredno priznanje za udruženje RUKA SPASA

20. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, udruženje

Udruženje “Ruka spasa” je svojim humanitarnim radom, za svega par godina, postalo vrlo poznato u opštini, kao jedno od onih koja se ističu nesebičnošću i stalnim angažovanjem u svojoj sredini. Takav odnos prema društvu, neprestani rad i zalaganje najzad su prepoznati i nagrađeni sa viših instanci. Prepoznala ga je vlada Vojvodine, a kompanija Telekom Srbija je odlučila da nagradi udruženje.

Danas je tim povodom u Narodnoj biblioteci u Srbobranu, u čijim prostorijama je smešteno Udruženje “Ruka spasa”, održan prijem na kom je veći broj zvanica prisustvovao poseti delegacije kompanije Telekom, koja je udruženju uručila nagradu. Delegaciju je predvodila direktorka sektora za odnose s javnošću kompanije Telekom Srbija, Marija Bošković, a dočekali su je predsednica udruženja Savka Lazić i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, koji rad Ruke spasa svesrdno podržava i rado se odaziva na akcije koje žene pripremaju.

Okupljenima u sali biblioteke, prijateljima udruženja i brojnim novinarima, prva se obratila gospođa Bošković: “Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama u ime kompanije Telekom Srbija. Naša kompanija je društveno odgovorna, što znači da mi ulažemo u zajednicu osluškujući njene potrebe. Ove godine, u okviru projekta „UdruŽene“, želimo da pružimo podršku ženama u manjim sredinama koje se bave čuvanjem tradicije, zbog toga što smo mi kompanija koja ulaže u žensko preduzetništvo. Kako bi smo pronašli najbolje primere takvih žena u pokrajini, obratili smo se Savetu za rodnu ravnopravnost vlade Vojvodine i oni su nam predložili 20 udruženja žena koja ćemo podržati sa po 200.000 dinara. Pored novčane podrške naš cilje je i promovisanje upravo toga čime se vi ovde bavite. Posebno sam srećna što smo ovde kod vas, pošto sam čula da se vi bavite humanitarnim radom. Kao što smo mi društveno odgovorna kompanija i vodimo računa o zajednici tako ste i vi društveno odgovorno udruženje. Posebno nam se dopalo što podržavate novorođene bebe i decu sa Kosova, tako da sam sigurna da novac odlazi u prave ruke. Vi ste udruženje koje je primer svim drugima kako bi trebali u stvari da se ponašamo. Čestitam vam na tome” , rekla je direktorka Marija Bošković okupljenima u Narodnoj biblioteci. Na posletku je poželela svu sreću u daljem radu Udruženju “Ruka spasa” i njenim vrednim ženama.

Savka Lazić se zahvalila na poklonu, kao priznanju za dobar rad i na lepim željama, a zatim je najavila da će udruženje sa dobijenim sredstvima kupiti industrijsku šivaću mašinu i razboj za tkanje kako bi moglo da se nastavi sa humanitarnim radom još više i bolje. “Hvala vam na vrednom poklonu. Zahvaljujem se i savetu poktrajinske vlade koji je naš rad prepoznao kao dobar. Takođe hvala i opštini Srbobran i predsedniku Paroškom koji nas od početka podržavaju, a posebno se zahvaljujem ženama iz udruženja koje svakodnevno rade i sa mnom organizuju brojne aktivnosti. Razboj za tkanje nam je bio želja od samog početka, i srećne smo zbog činjenice da ćemo ga najzad dobiti i koristiti. Mnogo nam znači ova donacija i sigurno je da će se ona odraziti i na naš rad, tako da će značiti i opštini Srbobran, ali i okolnim opštinama jer mi svojim radom obuhvatamo mnogo širi krug ljudi”. Gospođa Lazić je iskoristila priliku da predstavi gostima rad Ruke spasa, navodeći čitav spisak organizacija, udruženja, ustanova i socijalnih grupa ljudi kojima je njeno udruženje pomoglo, a takođe je predstavila i brojne radionice kroz koje se neguju stari zanati.

U biblioteci je bio prikazan i deo asortimana ručnih radova koje izrađuju žene Ruke spasa, s tim da takvih predmeta nije bilo mnogo jer kako i same kažu, sve što naprave brzo i poklone. Nakon protokolarnog dela, okupljeni su mogli da se počaste domaćim specijalitetima koje takođe prave pripadnice udruženja. Gosti su sa domaćinima nastavili druženje uz prijatan razgovor, hranu i piće, a zatim se delegacija Telekoma uputila dalje kako bi do kraja dana uručili još jednu nagradu u Sivcu.

Facebook Komentari