Mladost Radost spremna za nastavak sezone

19. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Prvi tim fudbalskog kluba “Mladost Radost” vredno trenira i igra pripremne utakmice kako bi u što boljoj formi dočekao prolećni deo sezone, a cilj u njoj je samo jedan, naslov prvaka MFL-a.

Posle jesenjeg dela sezone, u Međuopštinskoj ligi, tim sa Rajčura je u 9 kola zabeležio 8 pobeda sa neverovatnim brojem postignutih golova, 42 puta je lopta završavala u mreži protivnika a samo 3  puta u njihovoj. Kako je klub na zimsku pauzu otišao sa osvojenim prvim mestom, a odluka u klubu je da se na kraju sezone obezbedi plasman u viši rang takmičenja, za očekivati je da će nas i u nastavku očekivati jednako dobar fudbal.

Predsednik kluba, Predrag Trbojević, ukratko nam je opisao kako teku pripreme, odnosno utakmice koje su igrane u poslednje vreme: “Pre nedelju dana smo počeli sa igranjem pripremnih utakmica, a prvu smo odigrali sa domaćinom Žabljom 0:0. Druga je bila u sredu na stadionu u Šumici sa omladincima FK ‘Srbobran’, gde smo pobedili sa 1:3, a danas smo minimalnim rezultatmo 1:0 savladali ‘Budućnost’ iz Savinog Sela. Radi se intenzivno, imamo 4 pa čak i 5 treninga nedeljno. Plan nam je da protiv Malog Iđoša, FK ‘Eđseg’, odigramo sledeću utakmicu. To je ekipa iz naše lige i nakon te utakmice ćemo videti gde smo i šta smo. Za 31. mart je planirana poslednja pripremna utakmica koju ćemo igrati na Rajčuru protiv FK ‘Mladost’ iz Radičevića. Igrački kadar našeg kluba je sastavljen od igrača koji su isključivo iz Srbobrana. Trenutno spisak broji 26 igrača i odziv je solidan. Na treningu bude 16-17 igrača što zadovoljava zahteve našeg prvog trenera Dragana Mataruge”. 

“Teren na kom igramo nije idealan, tvrd je, suv, ali tehnički zadovoljava zahteve takmičenja. Imamo problem sa bunarima, radimo na tome da obezbedimo vodu kako bi smo mogli da polivamo podlogu. Kako je svima poznato jedna tribina nam je zapaljena i potpuno izgorela, a druga je pre nedelju dana malo nagorela. Ja sam u klubu već nekih 5 godina, prvo kao igrač, i imam utisak da nikad nije bilo gore. Pored svega navedenog tu je i problem sa finansijama, koliko imamo toliko i odradimo, kako se može. Imamo pomoć ‘Veterana Sport Star’, čijem timu sam se priključio. Ti momci su uz nas na svakoj radnoj akciji, odnošenje izgorele tribine, nameštanje kontejnera, preuzeli su na sebe zalivanje terena, košenje, krečenje prostorija, uvek se jave za svaku aktivnost i baš mnogo pomažu klubu”. 

“Još je rano za pravljenje nekih prognoza za kraj sezone, tek smo na polovini. Po meni je najbitnije da igrači prođu ovaj pripremni period što bolje, jer ova liga zahteva samo dobru fizičku spremu uz naravno poznavanje fudbalske igre. Mislim da se ova liga može osvojiti i sa domaćim igračima, a nakon dobro odigranog prvog dela sozone i primljena samo tri gola siguran sam da možemo biti prvi. Imamo veliku gol razliku, imali smo dobru igru, dobru fiziku, sprema igrača je bila na visokom nivou. Jedan nas je bitan igrač napustio, Živko je otišao u Pančevo, a mi nismo nadomestili takvog igrača u napadu. Nadam se da će Mataruga među igračima sa kojima raspolaže iznaći rešenje za to, jer očigledno je bilo na ove tri utakmice da nam fali taj završni pas koji će voditi ka pogotku”, bio je detaljan i vrlo jasan prvi čovek kluba, Predrag Trbojević.

Facebook Komentari