Drugo po redu predavanje sportskog Saveza o zdravoj ishrani

16. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Sportski savez opštine Srbobran i njegov predsednik Stefan Šijačić, upriličili su u sali Malog pozorišta drugo po redu besplatno predavanje sa temom zdrave ishrane, koja je ovoga puta bila namenjena više sportistima, dok je prvi put predavanje bilo pripremljeno za širu populaciju.

 

Naziv ovog stručnog predavanja bio je „Ishrana i suplementacija za oporavak i napredak“, a glavni govornik bio je Milan Komlenić. Da govori o temi ishrane i suplementacije kod sportista, gospodin Komlenić je vrlo kompetentan, a takvim ga čini dugogodišnje iskustvo u radu sa profesionalnim sportistima. Pored iskustva, on poseduje i sertifikat fitnes instruktora i zvanje stručnog savetnika za ishranu i suplementaciju.

Moderator tribine o zdravoj ishrani i domaćin bio je Stefan Šijačić, koji je prisutne sportiste u publici, upoznao sa temom o kojoj će slušati, a zatim im je predstavio i svog gosta predavača. Sala nije bila ispunjena kao što je to bio slučaj na prvom predavanju, što je i razumljivo, jer se tema ticala striktno sportista. Veliki deo predavanja bio je posvećen napretku, odnosnu povećanju mišićne mase, postizanju boljih performansi, smanjenju masti u organizmu, ali i postizanju boljeg zdravstvenog stanja i ličnog osećaja napretka nakon svakog treninga.

Našeg gosta smo zamolili da kaže nešto više o sebi i svom predavanju: “Suplementacijom se ozbiljno bavim već dvadesetak godina. Profesionalno sarađujem sa mnogim ozbiljnijim sportskim klubovima u zemlji, kako fudbalskim tako i drugima. Jedan od bitnijih mojih klijenata je i reprezentacija Srbije. Pored klubova grupnog sporta, sarađujem i sa sportistima u pojedinačnim disciplinama kao što su rvanje, kajak, a sarađujem i sa olimpijcima koji su osvajali medalje. Pored toga ja sam i generalni menadžer prodaje za brend Proteini.si na teritoriji Srbije. Danas ću pričati o suplementaciji za sportiste, o pravilnmo korišćenju, sa posebnim akcentom na oporavak mišića nakon treninga i povreda. Naravno neizbežna tema je i pravilna ishrana i načini određivanja obroka. Sve to zajedno daće svakom sportisti smernice pomoću kojih će on moći iz svog rada da izvuče maksimalne rezultate. Korišćenjem ovih saveta mogu se podići performanse svakog pojedinca za 5 do 10 posto, u zavisnosti od njegovog trenutnog nivoa. Ciljna grupa kojoj se obraćam uključuje sve sportiste, bilo da su rekreativci ili profesionalci koji streme najvišim rezultatima” , predstavio je svoj rad Milan Komlenić.

Ukoliko želite da postignete bolje sportske rezultate ili samo imate za cilj zdraviji život i da se bolje osećate u vlastitom telu, nije loše da se edukujete o ovoj temi. Na našem YouTube kanalu možetre pogledati kompletno prvo predavanje, a u narednom periodu nas očekuju još dva u organizaciji Saveza za sport naše opštine, što svakako preporučujemo da posetite.

Facebook Komentari