Ko nas predstavlja na Zonskoj smotri recitatora?

09. mart 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Škola

Nakon održane opštinske smotre recitatorta u Narodnoj biblioteci Srbobrana, dobili smo imena onih najboljih, koji će našu opštinu predstavljati na takmičenju učenika Južnobačkog okruga.

Na ovo takmičenje, koje će biti održano u Baču 16. marta, putuju sledeći osnovci:

MLAĐI UZRAST (1-4. razred)
1. Bakos Dorina učenica 4. razreda O.Š. „J.J.Zmaj“ iz Srbobrana sa stihovima Juhász Magda: Álomhajó (Magda Juhas: Brod iz snova)
2. Pavlov Teodora učenica 1. razreda O.Š. „P. Drapšin“ iz Turije sa stihovima Jovana Jovanovića Zmaja: E, ovo retko biva

SREDNjI UZRAST (5-8. razred)
1. Móró Lilla učenica 5. razreda O.Š. „J.J.Zmaj iz Srbobrana sa stihovima Nemes Nagy Ágnes: Jeromos a remeterák (Nemeš Nađ Agneš: Jeremija, kraba pustinjak)
2. Surdučki Uglješa učenik 7. razreda O.Š. „Ž.Zrenjanin-Uča“ iz Nadalja sa stihovima Desanke Maksimović: Krvava bajka

“Želimo da se zahvalimo svim učesnicima na uloženom trudu, da su učestvujući na smotri, pokazali, da poezija još uvek ispunjava svojom lepotom našu dušu. Zahvaljujemo se i prosvetnim radnicima, koji su pripremili učenike. Dorini, Teodori, Lili i Uglješi želimo puno uspeha na daljem takmičenju” , reči su direktorke Narodne biblioteke Eve Kiš, koje je uputila učesnicima nakon održanog takmičenja.

U nadaljskoj osnovnoj školi posebno su ponosmi na svog učenika Uglješu, što će predstavljati opštinu u višem rangu takmičenja. Kako bi pokazali koliko cene trud kompletnog recitatorskog tima, iz škole “Žarko Zrenjanin Uča” je stigao dopis u kom nam ih predstavljaju. Decu mlađeg uzrasta je spremala učiteljica Jasmina Klajić, a njeni recitatori su bili Mažić Anastasija, Savin Sima, Katarina Preradov, Helena Tomić, Nikolina Korda, Sonja Rajić, Natalija Perišić, Maja Benke i Ivona Skenderović, dok su se u kategoriji dece starijeg uzrasta predstavili Anđela Grujić, Anastasija Radu, Veljko Golub, Uglješa Surdučki i Teodora Krstić. Decu starijeg uzrasta je spremala nastavnica Marija Zeremski. “Sva prijavljena deca su pokazala svoj maksimum i osvetlala obraz naše škole. Čestitamo svim učesnicima takmičenja, ponosni smo na vaše zalaganje, trud, rad i uspehe!” , nalazi se u saopštenju.

 

 

Facebook Komentari